2. tammikuuta 2015

Haaste: 2-3- litraa päivässä

Aloitin eilen Facebook- haasteen 2-3- litraa päivässä. Olen todellaa huono juomaan vettä ja yleensä vesi maistuu vasta kun on jo jano. Nyt asia korjaantuu ja sainkin eilen kiduksiini kumottua 2,5 litraa vettä ja olo on heti parempi! Nyt vaan tammikuun loppuun haastetta samaan malliin ja siitä sitten haaste jatkumaan omassa elämässä hamaan tappiin. Jos kiinnostuit haasteesta, niin pääset liittymään siihen täältä. Alla vielä hieman asiaa nestevajauksesta ja hurja kuvapari naisesta, joka otti vesihaasteen vastaan ja tuloksia näkyi jo 28 päivän jälkeen kolmen litran vesimäärällä päivässä. Turhamainen puoleni heräsi viimeistään nuo kuvat nähtyäni eli ikuinen nuoruus here I come ;-)

Mahdollisia nestevajauksen seurauksia ovat:

- ihon kuivuminen
- keskittymiskyvyn heikkeneminen
- päänsärky
- lyhytaikaisen muistin heikkeneminen
- kohonnut verenpaine
- ravintoaineiden heikko kuljetus
- nivelten kuivuminen ja sitä kautta rappeutuminen
- suurempi riski sydänsairauksiin
- kuona-aineiden heikko poisto, josta voi seurata munuaisongelmia
- rasvan kertyminen
- hengityksen vaikeutuminen2 kommenttia:

  1. Hei minä katsoin tuota juttua myös jossain ja innostuin. Mutta hirvittää se 3 l juominen , kun olen alle 50 kg, joten 3 l on aika paljon meikäläiselle kisoa sitä vettä. Onkohan tuossa suhdelukua, että isompi juo sen kolme ja pinempi selviäsi hieman vähemmällä. Yritin juoda sitä määrää ja laukkasin koko yön vessassa ja siinä ei kyllä nuorru, jos yöt joutuu valvomaan, heh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo vessata juokseminen ei nuorruta kyllä ketään :-D Facebookista ainakin luin yhden kommentin, että pienemmille ihmisille 2 litraa on hyvä määrä eli älä yritäkään sitä 3 litraa noilla kiloilla killittää :-D

      Poista

Kiitos viestistäsi!