1. heinäkuuta 2015

Parasta pikaruokaa

Nyt on pakko taas vaihteeksi hehkuttaa! Oma akilleen kantapää syömisessä on se, että kun se nälkä tulee, niin sapuskaa on saatava suhteellisen nopealla aikataululla. Ei siis mitään pirullisia haudutettuja patajuttuja, vaan hyvää ja nopeaa kotisapuskaa, jos vaan mahdollista. Yleensä mulla on karsee nälkä, kun pääsen esim. vesijuoksemasta kotiin ja silloin on ruuan oltava valmista alle vartissa. Sain testiin Hyvän Olon Maailman Diet Pastat tuossa jokin aika sitten ja ne olikin kaapissa tovin ennen kuin havahduin niiden olemassaoloon. Kyseessä on siis Konjac- glukomannanikuidusta tehtyjä pastoja, joissa on NOLLA kaloria. JEE!! Tavallinen pasta, riisi ja peruna turvottaa meikäläisellä vatsan eli nää on todellinen pelastus, jos tekee mieli pastaa tai jotain lisäkettä esim. kanan kanssa.


Alla oleva sapuska on nykyisin mun pikaruokaa ja teenkin sen aina samalla reseptillä. Hieman kaavoihini kangistunutko?!? :-D Eli ensin paistan broitskufileet pannulla ja maustan ne merisuolalla ja mausteilla oman maun mukaan. Sitten rojautan pannulle suikaloidut paprikat ja sipulit ja annan niiden kuulottua miedolla lämmöllä. En pidä lötkyistä kasviksista eli esim. paprikat saa jäädä mulla esirapsakoiksi (kulinaristinen käsite?).



Kun kasvikset on mielestäni sopivat lisään pannulle Diet Food- pastan. Pastat on pakattu pusseihin, joissa on nestettä eli kannattaa huuhdella pasta hyvin lävikössä lämpimällä vedellä. Pastoissa on vieno kalan tuoksu (ilmeisesti pussin nesteestä tuleva) ja siksi pastat pitääkin huuhdella. Tuote ei sisällä kuitenkaan kalaa eli sitä ei tarvitse pelätä! Itse huuhtelen niitä niin pitkään, että ne eivät tuoksu tuolle kalanesteelle.


Kun kaikki ainekset, pastat mukaanlukien, on pannulla lisään vielä sweet chili kastiketta ja annan pastojen lillua vähän aikaa pannulla kanojen ja kasvisten kanssa. Näin pasta imee itseensä makuja paremmin ja lopputuloksesta tulee maukkaampi, koska pastat eivät itsessään maistu oikeastaan miltään. En esikeitä pastaa, koska tinttaan ne pannulle huuhtomisen jälkeen. Jonkinlainen kuumentaminen/lämmittäminen on kuitenkin jossain vaiheessa suositeltavaa riippuen mihin näitä pastaksia laittaa. Lopputuloksena on tervellistä ja ihan järjettömän hyvää sapuskaa ja vielä pikana! Pastoja on valittavana nuudeleinaspagettina ja fetuccinina. Omat suosikit on nuudeli ja spagetti. Ja nuo pastat sopivat muuten myös vegaaneille ja esim. keliaakikoille. Lisäksi niissä on hyvää kuitua eli vatsa saa sen tarvitsemiaan vauhtiaineita. Tämä meikäläisen resepti on yksi esimerkki kuinka noita pastoja voi tehdä, mutta täältä löytyy lisää reseptiikkaa ja totta kai oma mielikuvitus on vain rajana. Suosittelen! :-)



15 kommenttia:

  1. Mitähän nuo sitten sisältää, kun on vaan listattu mitä kaikkea ei sisällä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ottaa silmän käteen ja lukee ;-) Lisätietoja saa Tarjalta eli voi laittaa meiliä osoitteeseen info@hyvanolonmaailma.fi.
      http://www.hyvanolonmaailma.fi/Tuotteet/DietFoodZero/DietFoodZeroYleistietoa/dietfoodzeroyleistietoa.html

      Poista
  2. No olinpas puusilmä :D Kiitti :)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. On kuule niin hyvää ja terveellistä, että suosittelen kokeilemaan :-)

      Poista
  4. Eli siis ruokaa, joka ei ravitse. Keisarilla ei ole vaatteita! Eihän tuossa ole mitään järkeä. Jos haluaa jotain vähäkalorista, joka kuitenkin täyttää vatsaa ja josta saa kuituja, niin kantsiskos syödä kasviksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo tuotteet onkin tarkoitettu korvaamaan nuudelin, pastan tai riisin, jos niitä ei halua käyttää tai on esim. ruoka-aineallergia. Tuotteet sisältävät kuitua (Konjac-glukomannaanikuitua) ja itse tykkään niitä lisätä ruokaan esim. sen takia, että ruuassa on jotakin muutakin kuin kasviksia ja jotakin proteiinin lähdettä.

      Poista
  5. Mutta kun niitä kuituja saa kasviksistakin. Tuo on vain ihan turha rahat pois epätoivoisilta pullukoilta -keksintö. Täyttää vatsalaukkua turhaan, kun pitäisi nimenomaan opetella siihen, että pystyy elämään sen kanssa, että vatsa ei ole niin piukkaan pakattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nälänhädän aikaan vatsaa täytettiin männyn nilakerroksella tuosta samasta syystä, vatsan sai täyteen ja saattoi feikata olonsa kylläiseksi ja kuitu ehkä helpotti muutoin pysähtynyttä suolentoimintaa. Pettuleipää kai jostain saa vieläkin, se olisi edes kotimainen versio. https://fi.wikipedia.org/wiki/Pettu

      Poista
    2. No mutta eikös ole hyvä, että tarjolla on vaihtoehtoja ja jokainen aikuinen ihminen tekee kai valintansa itse :-) Itse pidän noista nuudeleista senkin takia, että ne eivät saa vatsaani pinkeäksi kuin esim. normaali nuudeli. Tämä oli uutta tietoa, että pullukat söisivät vatsansa piukkaan pakatuksi :-D Jos siis ymmärsin kommentin oikein. Ja jos petun historiaa tutkii, niin sen käyttö oli pakkoon perustuva, koska muuta ei yksinkertaisesti ollut, joten kunnioituksesta ko. ikäpolvea kohtaan en ikinä pettua ostaisi, koska elämme vauraammassa yhteikunnassa ja meillä on muutakin ruokaa kuin pettua.

      Poista
  6. Kokeilin noita ihan uteliaisuudesta, vaikka en olekaan laihiksella. Ja täytyy kyllä ihmetellä, miten kukaan pystyy noita syömään. Koostumus oli todella niljakas, kastematomainen, ei lähelläkään oikeaa pastaa. En siis todellakaan voi suositella kenellekään, itse ainakin söisin mieluummin vaikka sitä pettua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma suosikkini noista on nuudeli, koska esim. fetuccini on liian paksua mun makuun. Sun pitää sit hankkia sitä pettua, kun se tuntuu olevan tämän postauksen kommentoijilla vaihtoehtona tälle sapuskalle :-)

      Poista
    2. No joo, on noita ehkä maukkaampiakin vaihtoehtoja kuin se pettu... :D Itse olen tykännyt syödä välillä normipastan sijaan pavuista tehtyjä pastoja, kuten esim. tätä: https://www.hyvinvoinnin.fi/explore-asian-luomu-edamame-mungpapufettucine. Kalorimäärässä mitattuna ei kyllä yhtään sen kevyempää kuin tavallinen pasta, mutta ravintoarvoiltaan parempaa: huomattavasti vähemmän hiilareita ja huomattavasti enemmän proteiinia ja kuituja. Maku ja koostumus on myös varsin lähellä oikeaa pastaa. Hintakin huokeampi kuin noissa Diet Foodin tuotteissa. Suosittelen! :)

      Poista
    3. Hei kiitti vinkistä! :-) Pitääpä laittaa ostoslistalle :-) Itselle normipasta tekee hirmuisen turvottavan olon kuten kaikki vehnä, joten toi vois olla toinen vaihtoehto, kun haluaa sapuskaansa lisäkettä. Ja tuo "ravintoarvoisempi" kuulostaa hyvältä, koska terveellistä ruokaa haluan kuitenkin syödä enkä mitään tyhjiä kaloreita. Hauskaa viikonloppua! <3

      Poista

Kiitos viestistäsi!