26. huhtikuuta 2016

Turvenaama

Hiphei vaan kaikille! Miten tää aika menee näin nopsaan?!? Yli viikko sitten sain tänne viimeisimmän kirjoituksen aikaiseksi. Höh. Pitää ottaa itseään niskasta kiinni tään blogin suhteen ja saada tekstiä hieman tiheämpään, koska aiheista ei olis pulaa. Loppu viikosta laitan eetteeriin yhden postauksen, jonka kirjoittamista olen odottanut pitkään eli vartokee rakkaat blogini lukijat :-)

Mutta sitä ennen kosmetiikka-arviota testiin saamastani Sosarin "Pyhän Metsän"- turvenaamiosta. Turve on sinänsä itselle tuttu kosmetiikkamatsku ja olenkin sitä kokeillut kylvyn muodossa (laittaa muuten nesteet liikkeelle big time) sekä shampoossa, mutta naamiossa en ole vielä turvetta kokeillut. Testaamani naamio on pakattu 30 ml:n testituubiin, mutta myyntipakkaus on 90 millilitran vetoiseen purkkiin pakattu. Itselle tuo tuubi kuulostaa paljon hygieenisemmältä ja kätevämmältä vaihtoehdolta eli terkkuja vaan valmistajalle :-)

Sosar- kosmetiikka ei ollut ennen tätä testausta tuttu. Merkin takana on kolme virolaista nuorta naista ja yritys on perustettu vuonna 2013. Sarjan tuotteiden pääraaka-aineita ovat muta, turve ja hunaja ja sarja muistuttaa hieman aikaisemmin täällä blogissa kertomaani Nurmea. Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa tämä sarja ei ole, mutta täyttää luomukosmetiikan kriteerit. Sarjassa on myös mutanaamio, joka olisi ehkä ollut parempi vaihtoehto herkälle ja kuivalle iholleni. Turve on nimittäin mutaa tasapainottavampi ja aktivoivampi raaka-aine ja siksi muta sopii mielestäni paremmin herkkähipiäisemmälle. Vaikka turvenaamiosta sanotaan, että se tasapainottaa talintuotantoa sekä vähentävästi että lisäävästi, niin itse en kuivaihoisena tuota ihan purematta niele, vaan suosittelisin tätä naamiota mieluummin normaalin- tai rasvaisemman ihon naamioksi. Turve on lisäksi niin "tujua", että tätä naamiota suositellaan käytettäväksi vain kerran viikossa. Jos siis koet olevasi hieman seka- tai rasvoittuvaan ihoon taipuvainen, niin turvenaamio on siinä tapauksessa valintasi.


Mutta nyt siihen testaukseen. Tuossa alla olevassa kuvassa (huomaa rutikuivat bloggaajan kädet) näkyy millaista tehoainetta tuubista löytyy. Koostumus saa kiitosta: se on hieman geelimäinen ja todella helppo levittää esim. siveltimellä eikä tuote valu. Tuoksukin on todella neutraali eli herkkäkin nenä kiittää. Miinuspuoli on, että naamio kuivaa todella nopeasti ja käyttöohjeissa neuvotaankin joko suihkuttelemaan naamiota vaikutusajan aikana (5-10 minuuttia) tai levittämään naamion päälle kostutettu kasvopaperi. Suosittelen tuota jälkimmäistä.


Mikä olo iholla oli sitten naamion pesun jälkeen? Ajattelin tuon vaikutusajan perusteella, että mun iho varisee naamion mukana lavuaariin ja täytyy myöntää, että iho oli melko janoinen naamion jälkeen. Seerumia imeytin ihooni kahdessa erässä ja siihen vielä kosteusvoide, mutta:ihoni kevätpölysäherö oli kadonnut! Iho oli siis syväpuhdistettu ja näytti tasaväriseltä ja pehmeältä (kosteutuksen jälkeen) eli sitä, mitä naamio lupasikin. Kyllä tää naamio menee nyt keväällä ehdottomasti jatkoon ja seuraavaksi ostoslistalle on sarjan mutanaamio.


Alla vielä ne turpeen hyvät asiat listattuna.

  • vilkastuttaa verenkiertoa
  • rikastuttaa ihoa hapella ja lisäravinteilla
  • hidastuttaa ikääntymisprosessia
  • poistaa tulehdusta
  • syväpuhdistaa ihoa, poistaa haitallisia aineita ja pehmentää ihoa
  • imee ylimääräisen rasvaisuuden iholta
  • tasoittaa ihon väriä
  • jättää ihon silkkisen pehmeäksi



2 kommenttia:

  1. Just etsin jotain tuollaista!! Miltäs se nassu tänään tuntuu? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iho tuntuu edelleen samalta eli pölyröhelö on pysyny poissa :-) Omalle iholle tosiaan ton naamion jälkeen piti laittaa seerumia oikein kunnolla, mutta muuten aika messevä ja toimiva tuote :-)

      Poista

Kiitos viestistäsi!