28. elokuuta 2022

Viimeisimmät vaateostokset

Sain viimeinkin väkerrettyä viimeisen viiden kuukauden vaateostokset kollaasien muotoon. Omaan silmään ostoksia on suhteellisen vähän ja mietinkin, että voisin joskus tehdä postauksen, jossa olis koottuuna myös kaikki verkkokauppapalautukset, joita on suhteettoman paljon siihen mitä sitten jää eli kaikki ostokset ei todellakaan oo nappiostoksia. Ja mitähän aktuaalista vittua on se, että Henkkamaukka päätti suuressa viisaudessaan jättää plusvalikoiman pois liikkeistä ja viedä ne vain verkkoon?!? Itse tilaan melkein kaiken verkosta, mutta esim. housujen osto on yhtä perkeleen palautusrumbaa, kun niitä ei pääse sovittamaan ja nyt päätinkin, että jätän housut nyt rauhaan verkkoshoppailusta, koska niistä aiheutuu vaan infernaalinen vitutus. Olen puhunut.

Mutta asiaan eli niihin ostoksiin. Mustan mekon hankin Henkkamaukalta kesän alussa ja otin sen rehellisyyden nimissä vasta nyt käyttöön. Perusmekko, joka on ihan jees ja tulee varmasti käytettyä, mutta kivemmat mekot meni tämän edelle kesän aikana. Tuon mustan vajailla hihoilla olevan neuletakin hankin keväällä jostakin Kappahlin puolestapuolet ja siitä vielä puolet alesta ja tulee käyttöön nyt syksyllä. Tuo musta kollari on hankittu tuosta samasta alesta ja toimii nyt syksyn edetessä ihan urheilupaitana. Tuota Henkkamaukan laukkua kyttäsin pidemmän aikaa, koska se oli superalessa ja oli loppuunmyyty, mutta sain kuin sainkin sen hakuvahdin ansiosta. Hauska kuvio ja tilava laukku: hyvä ostos. Mustat tarrasandaalit on niin ikään myös Henkkamaukasta ja kivat perussandaalit. Iso plussa tarrakiinnityksestä, jolla sandaalit saa jalkaan sopiviksi kun betonisaappaat (kiva vertaus) eli ovat tukevat jalassa.



Valkoiset paidat on meikäläisen vaatekaapin kulmakiviä ja niitä tuli hankittua lisää, koska edelliset menivät rikki. Luit aivan oikein: menivät rikki. Kehuin joskus Zizzin paitaa, kun sen hankin ja se olikin mun lempipaita, kunnes Duran Duranin keikalla sain paidan helmaan ja vielä taakse todella tiukkaan takertuneen tahran eli johonkin scheisseen olin persettäni siis hinkannut. Tahra oli niin tiukkaa tekoa, että paita hapertui tahrojen kohdalta kaikkien tahranpoistoyrityksien takia. Suurehkolla tsägällä sain omaa kokoani Zalandolta vielä alehintaa, mutta paketti katosi matkalla. WTF?!? Onneksi paitajumalat olivat suosiollisia ja löysin (taas) alesta ko. paidan About You:sta. Mikä tämän tarinan opetus on? Vie valkoinen paita pesulaan, jos siinä oleva tahra ei lähde dynamiitillakaan (tai jopa ennen sitä dynyä) ja jos löydät sopivan peruspaidan, niin osta niitä KAKSI! 

Henkkamaukalta hankin jossain vaiheessa myös valkoisen paidan ja paita repesi rintataskun kohdalta (well, well, well). Tuo ei haitannut niin paljon kuin Zizzin paidan hajoaminen enkä ostanut silloin tilalle uutta, mutta Zizzin paitasähläyksen paniikkikohtauksessa tilasin Henkkamaukan paidan ja nyt on sekin reservissä vaatekaapissa. Jos haluatte tuon ko. paidan hankkia, niin kannattaa ostaa 1-2 kokoa pienempi, mitä yleensä otatte. On todella isoa mitoitusta. Tuo lyhythihainen paita on ostos Kappahlista taas jollakin mega-alella ja siinä on hauska leikkaus selässä ja valkoisena monikäyttöinen. Zizzin kollarin hankin Elloksen alesta, koska edellinen on niin nyppyyntynyt ja olen tykännyt siitä niin paljon. Materiaali tässä kollarissa ei ole ns. perinteistä, vaan sellainen semitekninen paksu materiaali.



Kimonojen ja paitamekkojen suurena fanina on vaatekaappiin tullut taas pari uutta ja Henkkamaukan paitamekko on niistä ehdoton suosikki. Mekon napitus on edessä helmaan asti eli sitä voi käyttää kiinni mekkona tai sitten auki. Kesän alussa ostamani kuviomekko on ollut kesän yksi käytetyimmistä mekoista ja menee aina pesun jälkeen heti päälle. Tuo pinkkioranssi kimono on heräteostos Boohoon verkkokaupasta ja on aivan mielettömän värinen livenä! Mainasin muutenkin seota Boohoon alennusmyynneissä, mutta sain suitsittua itseäni. Luojan kiitos!

2 kommenttia:

  1. Ihana toi kimono, muutenkin upeita valintoja! Ja se henkkamaukan plussamalliston siirtyminen vain nettiin on kyllä takamuksesta, joskin nykyisin normimalliston xl ja xxl ovat aika suurta kokoa, mutta sielt tarttuu mukaan lhinnä mekkoja…

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oon yrittäny ostaa vaatekaappiin vaan "niitä oikeita" vaatteita ja jättää "ne ihan kivat" pois. Ja oot oikeessa tosta normimalliston xl ja xxl- koosta: oon löytäny niistä esim. ton yllä olevan sinisävysen paitamekon. Lisäksi normimalliston oversize- mallit toimii kuten pluspuolen vaatteet. Ihanaa syksyn jatkoa! :-)

      Poista

Kiitos viestistäsi!