20. elokuuta 2015

Ihmesieniasiaa

Kaikki pidemmän aikaa blogiani lukeneet tietävät mun hehkutuksen Konjac- sienestä ja sen erinomaisuudesta. Ilman tuota sientä en enää yksinkertaisesti voi ja halua tulla toimeen. Edullinen tapa pitää ihosta huolta ja se onkin saanut jo kulttimaineen niiden keskuudessa, jotka sitä ovat kokeilleet ja uskallan sanoa, jääneet koukkuun. Se on jo tämän astisen taipaleensa varrella hävittänyt miliumit, hellinyt atooppisen ihon kuntoon, rauhoittanut herkkääkin herkemmän hipiän sekä auttanut aknen piiloon. Melkoinen supersieni siis.
Sain Hyvän Olon Maailman Tarjalta arvottavaksi blogini 2- vuotissynttäreiden kunniaksi yhden tuollaisen ihmesienen ja arpaonni suosi yhtä lukijaani Kaisaa. Kaisa laittoikin blogiini palautetta sienestä ja oli aivan mahtava kuulla, että myös Kaisa ihastui sieneen. Kiitos Kaisa vielä kerran palautteesta! <3 Alla Kaisan kommentti.

"Tulin tänne raportoimaan voittamastani Konjac- ihmesienestä. Kyllä on pakko yhtyä sun ylistyksiin... Varsinkin eka käyttökerta oli aika uskomaton - mikä sileä tunne iholla!! Nyt kun olen käyttänyt sitä reilun viikon niin en kyllä pois vaihtaisi! Jos jotain negatiivista on IHAN PAKKO keksiä niin mun couperosa oikein hehkuu pesun jälkeen - mutta se varmaankin kertoo pintaverenkierron lisääntymisestä ja tasaantuu kyllä kun siihen rauhottavaa kosteusvoidetta laittaa. Ajattelin käydä ostamassa myös 11- vuotiaalle poikaselleni oman sienen , hänellä kun alkaa jo tulla vähän finnejä ja tuolla sienellä peseminen voisi olla aika kivaa ja sitten tulisi huolehdittua ihon puhtaudesta. Niin ja itselleni sen vartalosienen!!"
Pakko laittaa myös tähän väliin tuosta Kaisan mainitsemasta couperosasta ja Konjac- sienestä. Kyselin Tarjalta couperosan hoidosta ja sainkin aika kattavan vastauksen siitä, että Konjac- sieni käy myös sen hoitoon. Tarjalla on itselläänkin couperoottinen iho, joten tietää mistä puhuu. Couperosa eli katkenneet pintaverisuonet iholla ovat tyypillinen ongelma suomalaisille. Tavallisimmin couperosa näkyy punoituksena poskipäissä, nenässä ja nenäpielissä ja ohjeena on hoitaa tälläistä ihoa hellävaraisilla tuotteilla. Tarja antoi alla olevat ohjeet couperoottisen ihon hoitoon Konjac- sienellä eli nyt ei tarvitse couperosa- ihoistenkaan pelätä sientä kunhan tietää pari kikkaa. Ja nuo ohjeethan ovat myös hyvä ohjenuora couperosa- ihon hoitoon muutenkin, vaikka ei joka kerta sientä käyttäisikään.

"Tuo couperosan punoitus kertoo ehkä siitä, että Kaisa voisi ottaa himpun verran kevyemmän otteen sienestä. Omaa couperosaa käsittelen silkkihansikkain. Kevyempi paino ja lopuksi hän voisi puristaa sienestä kaiken veden pois ja vetää sienellä kevyitä vetoja kasvoilla siten, että aloittaa otsan puolivälistä ja vetää ulospäin suoran vedon, siten voisi mennä kevyesti silmän päältä, poskilta muutamasta kohdasta viistosti alas leukaperiä ja sitten kaulaa alaspäin. Sama toistetaan toisella puolella muutamaan otteeseen. Tässä "reseptillä" ja hellästi painamalla iho pysyy tosi rauhallisena eikä punoita. Ja lopuksi voide levitetään kevyesti painelemalla vielä hiukan kostealle iholle."


4 kommenttia:

 1. no hempskutti - tän taas luettuani päätin, että tuollainen täytyy minunkin hankkia, jos nää pikku näppylät ottais ja lähtis. joensuusta life ainakin noita myy...osaakohan ne siellä neuvoa oikeanlaisen sienen ostoon?
  terkkujaaaa - mie jatkan töitä :)
  t:h

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millasia näppyjä sie oot hätistämässä? :-) Miliumeja vai ihan finnityyppisiä? Jos miliumeja, niin sit se vihree sieni, mutta jos ihan finnityyppisiä, niin suosittelen sitä normaalin ihon sientä :-)

   Poista
 2. no niitä miliuimeja...niistä ei pääse eroon ei sitten millään - niin ehkä sitten tällä :) kiiiiiiiitos!!!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!