11. heinäkuuta 2013

Kosmetiikasta

Mun lähimmät tietää, että taistelen kuivan ihoni kanssa jatkuvasti ja olen valmis kokeilemaan melkein mitä tahansa, että saan ihoni kuntoon/rauhottumaan. Kuivuuden lisäksi mulla on vielä psori, joka välillä äityy melko ärhäkäksi. Uusin kikka, joka pitää kokeilla psoriin on ruokasoodan ja perusvoiteen sekoitus. Eräs ystäväni on saanut tuolla seoksella käsi-ihottuman rauhottumaan eli pitäkää peukkuja, että mä saan kaulan ja käsivarret tuolla sörsselillä kuntoon.

Alla mun tämänhetkinen perussetti, joka sisältää sekä päivittäin että viikottain käytettävän kosmetiikan. Nuo toimii näin kesällä ihan kivasti, mutta talvella täytyy ottaa sitten järeemmät aseet käyttöön :-) Jos kuivan ja psori-ihon hoitoon löytyy vinkkejä, niin otan ERITTÄIN mielelläni vastaan.

Putsarina käytän Garnierin putsaria, jolla saa myös silmämeikin kätevästi pois, koska laiskuuttanu en jaksa läträtä silmämeikinputsareilla. Sitten kostetutukseen alle saman sarjan dark spot corrector, jonka ostin kesän alussa mainoksen uhrina :-) Talven jälkeen iho oli laikukas ja varsinkin leuassa oli näppyarpia. Nyt nuo näppyarvet on tuon voiteen ansiosta kadonnu eli voin sanoa, että toimi :-) Varsinainen kosteusvoide on Lancomen, jota ostin ystäväni ehdotuksesta. Toimii ainakin mulla ja iho on tosi pehmeä ja kimmosa tuotteen jälkeen. Silmänympärysvoiteena käytän Melvitan avokadoöljyä. Toimii ja on niin ohutta, ettei mun silmiä ainakaan turvota. Öljy on myös ihana esim. saunassa käytettäväksi, jos haluaa superkosteutusta. Suosittelen muutenkin kaikille ihoöljyjen käyttöä: esim. jojobaöljy on ns. perusöljy, jolla voi aloittaa kokeilemisen. Ja vinkki: Stockan päivittäiskosmetiikkapuolella on mieletön luonnonkosmetiikkavalikoima eli kannattaa käydä tutustumassa, jos luonnonmukainen kosmetiikka kiinnostaa. Kropan kostetutan Body shopin mustikkavartalovoilla. Hamstrasin sitä alesta monta purkkia, koska se ei ole enää ns. vakiovalikoimassa. Ihana, mieto tuoksu ja ravitsee ihoa.

Vikkottaiset tuotteet ovat lähinnä naamioita ja kuorintoja. Kasvoille käytän ihon kunnon mukaan joko rakeista kuorintaa tai sitten entsyymikuorintaa. Rakeisena vaihtoehtona mulla on Body shopin E- vitaaminikuorinta, joka on ihanan voidemainen. Entsyymikuorintana mulla on Obey your bodyn peeling gel, joka on todella hellävarainen ja jota käytän, kun iho on auki ja herkemmässä kunnossa. Kropalle käytän saman sarjan suolakuorintaa, josta ainakin mun psori tykkää. Naamiona on yleensä Body shopin aloe kasvonaamio, joka kosteuttaa ja rauhottaa ihanasti ja helpottaa kireää oloa iholla. Nyt kesällä olen ihastunut Avenen kasvosuihkeeseen ja suihkin sitä jopa meikin päälle :-) Lopuksi yksi pahimmista ja parhaimmista: hydrokorticon voide. Jos iho on oikein pahassa kunnossa, niin tuota on pakko laittaa. Välillä siis tuntuu, että ottaisin rasvaisen ihon paljon mieluummin kun tään aavikkopapyruksen...
1 kommentti:

  1. eräs ystävä toivoo, että toimii myös sulla!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!