14. elokuuta 2013

Tuuheutta hiuksiin

Itsellä on ohuet ja liukkaat hiukset ja niiden laittaminen ja varsinkin kohotuksen saaminen on välillä melkoisen aine- ja välinearsenaalin takana. Alla pari vinkkiä, jotka mulla ainakin toimii :-) Olen tykästynyt Cutrinin Chooz- tuotteisiin: ne tuoksuvat ihanalle (lue: puhtaalle) ja toimivat ainakin mun lirutukkaan.

Yksi tärkeimmistä välineistä itselle on hyvä fööni. Itselläni on ammattilaisfööni käytössä enkä vaihtais sitä markettiräppänään.

Ensimmäisenä kuvassa on Choozin Multispray, jota olen käyttänyt jo monta vuotta. Itse en pidä muotovaahdosta ja tämä on todella hyvä vaihtoehto ja antaa hyvän pohjan kampauksille. Aine sopii sekä rullien alle sekä föönin kanssa ja on perusmuotoilutuote kaapissani. Kun haluan todella hyvän ja "karhean" pidon hiuksiin käytän Texturizing Salt Sprayta. Käytän tätä joskus föönin alla sekä kuiviin hiuksiin, jos haluan puristella laineet ilman rautaa. Peruskuivalakkana käytän Chooz Hairsparayta, joka ei ole tahmainen sementtilakka, mutta antaa silti hyvän pidon ja kosteussuojan. Tuo Fixing Spray on ns. märkälakka ja itse käytän tätä kuiviin hiuksiin: suihkutan tuotetta käteen ja vien sen hiuksen tyveen tai sinne, minne haluan volyymiä. Kun aine kuivahtaa se antaa todella hyvän pidon.Tuote käy geelin sijasta lyhyisiin hiuksiin tai wet look- tyyleihin.


Aineiden apuna harjat, kammat ja rullat on ainakin itsellä sen tärkein apu. Itse käytän föönaamisessa kaksipuoleista tunneliharjaa, mutta myös pyöräharja varsinkin päälliosan föönaamisessa on hyvä vaihtoehto. Makuasia siis :-) Itse käytän tupeeraukseen harjaa (pieni harja ylhäällä). Jos haluaa käyttää kampaa suosittelen lämpimästi kunnon tupeerauskampaa: ei mene ranne kipeäksi ja saa parilla vedolla valmista.

Pikakohotuksena käytän tarrarullia seuraavasti: otan osion, suihkutan kunon lakkakerroksen ja kierrän rullan. Kannattaa katsoa miten tuon rullaan hiuksiinsa vääntää, jotta ne ei jää roikkumaan päähän holtittomasti ja väärään kulmaan. Kun lakka on kuivanut otan rullan pois ja harjaan hiukset läpi, lisään mahdollisesti tupeerausta ja päälle kevyt lakkakerros. Ennen tuota tupeerausta voi hiuksiin lisätä kuivashampoota, joka antaa hiuksiin tekstuuria. Itse käytän Label.m:n tummille hiuksille tarkoitettua kuivashampoota. Ns. normaalit kuivashampoot jättää ainakin omat hiukseni jauhomaisen näköiseksi ja pahimmassa tapauksessa kuivashampoo näkyy harmaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!