torstai 12. joulukuuta 2013

Ihmeellinen jojobaöljy

Moni tätä blogia lukenut varmasti tietää, että mulla on kuiva iho ja taistelen sen kanssa varsinkin näin syksyllä/talvella. Luottokosmetologini Marianne tutustutti minut jo pari vuotta sitten öljyjen maailmaan ja ensimmäinen öljyni oli ruusuöljy. Ihastuin heti öljyyn ihonhoidossa ja öljyjä onkin ollut sen jälkeen aina tuosta ruusuöljystä avokadoöljyyn. Uusin öljyihastus on jojobaöljy, jonka luomuversion ostin noin kuukausi sitten. Olen käyttänyt ko. öljyä sekä hiuspohjaan että kropalle ja voin suositella sitä lämpimästi. Se kostetuttaa, elvyttää, suojaa ja rauhoittaa ihoa. Vaikka joku saattaa luulla, että iho lilluu öljyisenä, niin tuo luulo on väärä: kunhan öljy on valittu oikein ihon tarpeiden mukaan se imeytyy ihoon todella hyvin, ehkä jopa paremmin kuin voide.

Kävin eilen jalkahoidossa Mariannella ja hänellä oli suunnitelmissa pitää hoitolassa "öljykoulutuksia", joissa käytäisiin läpi ihonhoidon perusöljyjä sekä niiden ominaisuuksia ja kuinka ne toimivat iholla. Mitä mieltä te olette? Olisiko tuollaiselle koulutukselle esim. teille tarvetta ja mielenkiintoa ja mitä te haluaisitte tietää öljyistä ja niiden käyttömahdollisuuksista?


Tietoa jojobaöljystä
  • Simmondia Chinesis-pensaan siemenistä puristettava uute ei itse asiassa ole öljyä, vaan vahaa. Vaikka jojobaöljy on vahaa se ei tuki ihohuokosia.
  • Jojobaöljyä voi käyttää kasvojen ja koko vartalon kauneudenhoitoon ja kaikille ihotyypeille. Jojobaöljy sopii mainiosti myös hiusten ja päänahan hoitoon. Voin suositella jojobaöljyä erityisesti jos kärsit jostain iho-ongelmasta, koska se elvyttää ja normalisoi ihon toimintoja. Esimerkiksi akneiholle jojobaöljy on mitä parhain ratkaisu. 
  • Jojobaöljyä voi käyttää myös kasvojen öljypuhdistukseen, psoriasiksen hoitoon tai vaikka raskausarpien ehkäisyssä ja vauvan herkän ihon hoidossa. Käyttömahdollisuudet ovat melkein rajattomat. 
  • Jojobaöljyllä on luontainen auringonsuojakerroin ja sillä on todettu olevan jopa arpia parantava vaikutus.
  • Jojobaöljyä valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kyseessä on kylmäpuristettu jojobaöljy ja parhaassa tapauksessa vielä luomulaatuinen.
  • Jojobaöljy on rakenteeltaan ja kemiallisesti katsottuna erittäin lähellä talia. Jojoba ei myöskään tuki ihohuokosia ja allergisten reaktioden riski on hyvin pieni. Jojoba on myös antioksidantti, eli suojelee käyttäjää vapailta radikaaleilta. Kaiken lisäksi jojoba on myös antibakteerinen, eli monen bakteerin ja homeen vihollinen. Jojobaöljy on loistava valinta aknesta kärsiville. Talia erittyy vähemmän kun iho saa ulkoisesti käytettynä vastaavaa ainetta jojobaöljystä.



5 kommenttia:

  1. Kiinnostaa hyvinkin öljyt, varsinkin kasvoille käytettävät. Samoin kasvojen puhdistukseen käytettävät öljyt. Oma naama on talvella niin kuiva, ettei sitä tunnu kosteuttavan mikään.
    Kikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Kikka :-) Jos sulla on kuiva iho, niin sit öljyt on pelastus sun iholle :-) Asutko pääkaupunkiseudulla?

      Poista
    2. Valitettavasti en, savolainen viäräleuka;)

      Poista
    3. No täällä karjalainen kälättäjä :-D Ja noista öljyistä: mä voisin laittaa koontipostauksen yleisimmistä öljyistä ja niiden käyttötarkoituksista, niin kaikki sais infoa niistä. Siksi nimittäin kyselin asuinpaikkaa, koska mun ystävä Marianne pitää alkuvuodesta öljykoulutuksia, mutta ne on täällä piäkaupuntiseuvulla... Mutta ei hätää! Mie yritän saada infoa sulla ja muille aiheesta kiinnostuneille tänne :-)

      Poista
  2. Oh, mielenkiintoista!!!! Mä haluan jojobaöljyä. :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!