1. maaliskuuta 2015

Make-up Blender

Ja tämä postaus on sarjassamme "kun Ninni sanansa syödä sai." Jos se ei ole jo teille blogini lukijat tullut selväksi, niin olen todella kärsimätön tyyppi ja toivon välillä, että hermoni olisivat kuin hindulaisella lehmällä, mutta ilmeisesti sain syntymälahjaksi koko ruiskullisen temperamenttia ja tässä on tulos.

Valotan hieman ensin, mistä on kyse. Sain pari kuukautta sitten kosmetiikkaverkkokauppa Cosmeryan Merjalta testiin Make-up Blender- meikkisienet. Kyse on munanmuotoisista meikkisienistä ja sienen kantaäitiä on hehkutettu kosmetiikkablogeissa maasta taivaaseen. Koska olen vannoutunut meikkisiveltimen ja sormitekniikan käyttäjä meikkivoiteen levittämisessä oli ensimmäinen reaktio meikkisienistä "näinköhän pelittävät". Ja koska olen vielä isääni tullut, niin ohjeitahan tässä vaiheessa ei lueta, vaan testataan sokkona ja niin kävi tässäkin. Kastelin sienen, puristelin liiat vedet pois ja eikun levittämään meikkivoidetta kämmenselältä naamariin. Tässä vaiheessa olin saanut puolet nassustani laitettua normaalina pitämälläni määrällä meikkivoidetta, kun voide oli jo loppu. Lisäsin kaksi kertaa lisää meikkivoidetta ja eurot vaan vilisivät silmissä, kun ajattelin, että tällä menolla koko pirun purtelo on kohta tyhjä. Jälki naamalla ei myöskään vakuuttanut, koska olin jo lintannut puoli tuubia (tai ainakin melkein) meikkivoidetta naamalleni. Madame Tussoud here I come!


Ensimmäisen, ja tässä vaiheessa luulin viimeisen, kerran sieniä kokeiltuani laitoin viestiä meikkisienien äidille, Hyvän Olon Maailman Tarjalle ja tylysti ilmoitin, että sieni ei toimi minulla ja ei vakuuta, en kokeile enää. Onneksi Tarjalla on ne hindulaisen lehmän hermot ja tämän viikon alussa otimme puhelua ja sain yksityiskohtaisen opastuksen puhelimen välityksellä miten sientä kannattaa kohdella ja mikä oli vauhtihurmassani mennyt vikaan. Nyt siis jaan teille ihanat lukijani viisautta aiheesta, koska koin "valaistumisen" keskiviikkona! Pirulauta, kiroamani sienihän toimii ja keksin vielä pari toimivaa sienikikkaa siinä hurmoksessa meikatessani! :-)


Olin siis tehnyt ihan oikein ensikokeiluni alussa eli sieni kannattaa kostuttaa kraanan alla haaleassa vedessä ja tämän jälkeen vielä puristella pyyhkeen välissä liika kosteus pois, jotta sieni on kivan nihkeä eikä märkä. Ja sivuhuomautuksena: sientä kuten muitakin meikkitarvikkeita ei kannata kastella kuumalla vedellä, koska esim. sienen kohdalla rakenne murtuu helpommin kuumakäsittelyssä. Kädenlämpöinen riittää. No tässä vaiheessa onneni olikin sitten Tarjan mukaan kääntynyt.  Kun itsepäisyyksissäni länttäsin meikkivoidetta sienellä naamaariini, Tarja ohjeisti, että meikkivoide kannattaa ensin levittää sormin melko huolimattomasti kasvoille varsinkin, kun kyseessä on suhteellisen nestemäinen voide kuin minulla ja sen jälkeen taputella/tupsutella/painetta sienellä kasvoille. (Esimerkiksi Blascon tai meikkipuuterin voiteen voi levittää suoraan purkista sienen kanssa). Tämän neuvon jälkeen meikäläisen taivas aukesi! Tää sienihän toimii! Ja tässä vaiheessa voin sanoa, että tämä ei ole maksettu mainos :-D En tiedä, mikä taika sienessä on, mutta siveltimellä en ole koskaan saanut sellaista tulosta, mitä tuon sienen kanssa sain. Lopputulos oli kuulas, tasainen, iho tuntui hengittävän paremmin ja meikkivoide tuntui kuin iholle olisi levitetty toinen, parempi iho. Ei rajoja, ei pakkelimaista lopputulosta. Jipjei! Tarja kertoi myös, että sienellä saa "täytettyä" pienet rypyt ja huokoset ja se pitää kyllä paikkaansa. Kun lasissa alkaa olla kolmonen ja kasi, niin naama ei ole kuin kaksikymppisellä ja tämä ominaisuus sienessä vakuuttaakin.

Tässä vaiheessa narsismin kourissa itseäni ihastellessa sain kunigasidean (tai no ainakin omasta mielestäni) ja otin käyttöön kuivan sienen ja päätin kokeilla sillä puuterin tupsuttelua. Ja sehän pelitti! Vaikka käytin kivipuuteria tuloksesta tuli luonnollinen ja sieni annosteli puuterin hellästi iholle, toisin kuin vippa. Kokeilin sientä myös irtopuuterin kanssa ja sen kanssa sieni myös toimii. Itsellä puuteria tulee tupsuteltua välillä liikaakin ja sen takia lopputulos on talkkinen ja oma iho menee tukkoisen näköiseksi. Kokeilu kuivan sienen kanssa ei kuitenkaan pääty tähän: levitin sillä myös peiteaineen silmien alle käyttäen sienen suippoa päätä ja en kestä! Tuloksesta tuli samanlainen kuin meikkivoiteen kanssa. Tuote ei kasautunut nauru(?!?)ryppyihin ja häivyttyi todella hyvin. Toimii siis tässäkin! No tästä intoutuneena tupsuttelin kuivalla sienellä vielä poskipunan sekä aurinkopuuterin ja turha kai sanoa: toimii kuin häkä! :-)


Tämä sieni tulee jatkossa olemaan ehdottomasti vakkarikalustoa meikkipakaasissa. Esimerkiksi reissuun ei tarvitse raahata isoja meikkivoide- ja puuteri ym. siveltimiä, vaan kaksi munaa (hahaa!) riittää. Lisäksi sienten hinta on järjettömän edullinen! Pakkauksessa on kaksi sientä ja verrattuna alkuäitiinsä (pakkauksessa vain yksi sieni) hinta on melkein tuplasti edullisempi. Ei siis tarvitse stressata, että meikkisientä pitää säilyttää naftaliinissa, vaan se on meikkiväline, jota voi, saa ja pitää käyttää huoletta. Ja mitä tulee sienien puhdistukseen... Älkää vaan missään nimessä käyttäkö astianpesuainetta! Tämän opin kantapään kautta (ylläri). Astianpesuaine nimittäin vaahtoaa siinä määrin, että sieni sai melkoisen vaahtokylvyn ja minä rakkoja käsiin huuhdellessani sitä sadatta kertaa. Käsinestesaippua siis riittää! :-) Ja niin! Sienet ovat lateksittomia, hypoallergeenisia, hajuttomia ja sisältävät E-vitamiinia. Aika supersieni siis :-D

Jos tää meikäläisen hehkutus sai omankin meikkisienikutinan aikaiseksi, niin sientä saa esim. Cosmerya- verkkokaupasta ja nyt koko maaliskuun ajan vielä alehintaan. Alekoodilla BLENDER20 saa 20% alennuksen sienestä ja onhan ko. verkkokaupassa muutakin kivaa eli nyt kevätshoppailemaan :-)


4 kommenttia:

 1. Nonnih. Jatkossa luen silmät kiinni.

  Nimim. "En kyllä mitään joogajuttua aio kokeilla enkä sieniä enkä..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarttee, jos ei halua :-)

   Poista
  2. Liian myöhäistä XD

   Meillä menee välillä niin pahasti yksiin maut ja mielipiteet, että luen silmät kiinni ja piilotan kaikki pankkitunnukset jonnekin sohvatyynyn alle.

   Poista
  3. Hahaa! :-D No sithän mä oon löytäny sielun siskon! :-) Pitäskö ottaa joku kerta ihan livetreffit? ;-)

   Poista

Kiitos viestistäsi!