6. maaliskuuta 2014

Hoitoa silmille

En tiedä olenko kertonut teille, että joka kerta, kun sairastun flunssaan silmäni turpoavat melkein kiinni. Tämä vaiva tuli minulle ensimmäisen kerran viime syksynä ja olin aivan paniikissa, kun aamulla peilistä tuijotti melkein umpeen muurautuneet silmät. No, ihotautilääkäri Happonen tuli pelastamaan tästäkin ihopinteestä ja sain silmät nopeasti kuntoon millä muullakaan kuin kortisonilla. Viime viikolla silmäni taas turposivat kiitos ärhäkän flunssan. Onneksi silmävoidetta oli reseptillä ja sain vaivan viimein korjattua, mutta nyt silmänympärykset ovat rutikuivat. Onneksi pääsen tänään Mariannen <3 taikakäsien hoivaan ja koko nassu saa kevätkäsittelyn.

Alla kuva viehättävistä turbosilmistäni sekä pari ohjetta kuinka silmänympärysongelmia hoidetaan. Hellää päivän jatkoa ja rakastakaa itseänne! <3
TUMMAT SILMÄNALUSET

johtuvat yleensä valvomisesta, stressistä, sairastamisesta ja raittiin ilman puutteesta. Perinnölliset ja rakenteelliset tekijät, ohut iho ja ikä vaikuttavat silmänalusten tummuuteen.
Tarkista:
✽ Ulkoiletko säännöllisesti ja nukutko tarpeeksi?
✽ Kärsitkö nenän tukkoisuudesta?
✽ Onko silmiesi alla pigmenttimuutoksia?
✽ Saatko ruoasta riittävästi rautaa?
Huijaa, peitä ja hoida:
✽ Varaa aikaa kauneusunille. Rentoudu mieluummin silmät kiinni loikoillen kuin lukemalla, katsomalla televisiota tai tuijottamalla tietokoneen ruutua.
✽ Ulkoile joka päivä edes vähän.
✽ Syö terveellisesti ja monipuolisesti. Kiinnitä huomiota raudansaantiin ja suosi hedel-miä sekä tuoreita vihanneksia. Vaihda sokeri hunajaan ja vältä alkoholia, tupakkaa ja liikaa suolaa.
✽ Jos silmänalustesi tummuus johtuu edes osittain pigmenttimuutoksista, käytä päivisin silmänympärysvoidetta, jossa on aurinkosuojakerroin. Iltaisin on hyvä valita vaalentava ja kirkastava versio.
✽ Tee mieluummin raikas kuin paksu meikki. ✽ Peitä tummat silmänaluset meikkivoiteella ja peitevoiteella, kirkasta valokynällä sisä-ja ulkonurkasta ja puuteroi kevyesti.
✽ Kiinnitä huomio yläluomelle. Vahva rajaus tai voimakkaat kulmat kiinnittävät katseet.
✽ Älä harjaa ripsiväriä alaripsiin, niin vältyt varjoilta silmien alla.

TURVOTUS JA SILMÄPUSSIT
aiheutuvat nesteen kertymisestä silmänympärysihon alle. Valvominen, juhliminen, suolan ja sokerin liiallinen käyttö sekä hormonitasapainon häiriöt ja itkeminen lisäävät turvotusta.
Tarkista:
✽ Syötkö liikaa suolaa? Juotko tarpeeksi vettä päivällä? Juotko liikaa ennen nukkumaan menoa?
✽ Nukutko liian vähän tai liian paljon? Nukutko vatsallasi?
✽ Käytätkö liian kosteuttavaa tai ravitsevaa silmänympärysvoidetta tai käytätkö sitä liikaa kerralla?
✽ Punoittavatko tai kirvelevätkö silmäsi? Käytätkö silmiäsi ärsyttävää kosmetiikkaa, onko ripsivärisi vanhentunut tai kärsitkö allergiasta?
Huijaa, peitä ja hoida:
✽ Syö ananasta, varsiselleriä, mansikoita, kurkkua, vesimelonia tai greippiä tai juo vihreää teetä poistaaksesi turvotusta.
✽ Vaihda tyyny korkeampaan ja yritä nukkua selälläsi.
✽ Pese kasvot herättyäsi jääkylmällä vedellä ja lähde aamulenkille.
✽ Pidä ruokalusikoita 10 minuuttia pakastimessa ja aseta ne kylminä silmien päälle. Tai käytä turvotusta poistavia lappuja, hauteita tai viileitä kurkkuviipaleita. Säilytä silmänympärysvoidetta jääkaapissa. Viileä tuote virkistää.
✽ Käytä valokynää silmien sisänurkissa ja silmäpussin pohjalla, älä missään tapauksessa pussin päällä. Jos silmänympärysihosi kiiltää, puuteroi se kevyesti. Poista kiilto päivän mittaan painelemalla ihoa varovasti kasvopaperilla puuterin sijaan.
✽ Levitä meikin alle turvotusta laskeva silmänympärysvoide. Taputtele peitevoide silmien alle sormin, niin lymfakierto vilkastuu.
✽ Vältä voimakkaita rajauksia. Suosi pehmeää silmämeikkiä. Piirrä rajaukset kajalilla ja häivytä kunnolla. Rajaa alaluomi luomivärillä rajauskynän sijaan.
✽ Kokeile tummaa tai kirkasta huulipunaa tai silmien sisärajausta. Kiinnitä huomio intensiivisiin silmiin tai näyttäviin huuliin silmäpussien sijaan.

RYPYT JA VELTTOUS
alkavat vaivata iän myötä. Ensin ilmestyvät naururypyt, sitten juonteet. Myöhemmin iho veltostuu ja luomet alkavat painaa. Ihon kuivuus, nopea laihtuminen, sairastelu ja valvominen korostavat ryppyjä.
Tarkista:
✽ Onko päivällä käyttämässäsi silmänympärys-voiteessa aurinkosuojakerroin? Onko voide tarpeeksi kosteuttava?
✽ Siristeletkö, koska et näe hyvin? Käytäthän silmä- ja aurinkolaseja aina, kun tarvitset?
✽ Poistathan silmämeikin sopivalla tuotteella?
✽ Juotko riittävästi vettä?
Huijaa, peitä ja hoida:
✽ Vältä siristelyä. Hanki silmänympärysvoide, jossa on aurinkosuojakerroin, ja hyvät aurinkolasit.
✽ Käytä silmämeikinpoistoon tarkoitettua puhdistusainetta. Älä hankaa ihoa. Imeytä putsari vanulappuun, paina se kevyesti silmän päälle, anna vaikuttaa hetki ja pyyhi silmän sisänurkasta kohti ulkonurkkaa.
✽ Kosteuta iho aamulla ja illalla. Jätä tarvittaessa kosteuttava silmänympärysnaamio vaikuttamaan koko yöksi. Jos rypyt johtuvat iästäsi, käytä silmänympäryksille tarkoitettua anti-age-voidetta.
✽ Käytä hoitavia silmänympäryslappuja ennen meikkiä silloin, kun iho tuntuu erityisen nuutuneelta.
✽ Täytä rypyt. Taputa harakanvarpaisiin juonteita täyttävää ja ihoa silottavaa täsmäainetta.
✽ Käytä silmämeikinpohjustusvoidetta ja kevyttä peitevoidetta. Tee ohut meikki. Varo paksua maskia ja puuterointia, jotka korostavat ryppyjä.
✽ Tee yläluomille kohottava banaanivarjostus ja alaluomelle vain kevyt ulkonurkkarajaus. Suosi laadukkaita mattaluomivärejä, jotka eivät varise. Vältä kiiltoa ja helmiäistä.
✽ Muotoile kulmakarvat kauniiksi. Ne kohottavat katsetta ja vievät huomion silmänympärysihosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!