28. toukokuuta 2014

Lilly`s

Kävin viikko sitten kosmetologini Mariannen luona tutustumassa Lilly`s kodin puhdistustuotteisiin. Kyseessä on ekologinen pesu- ja puhdistusainesarja Irlannista ja sen on kehittänyt Irlannissa asuva, suomalainen siivooja Lilly eli suomalaista alkuperää olevista tuotteista on kyse. Itse tutustuin pariin sarjan tuotteeseen jo alkuvuodesta ja varsinkin pyykinpesuaine teki minuun suuren vaikutuksen.

Myönnän, omokäyttäjänä ja kloridin ystävänä olin ensin melko skeptinen tuotteiden puhdistus- ja pesutehoon, mutta kuten sanoin tuo pyykinpesuaine on aivan top valkopyykissä. Valkopyykistä tulee todellakin valkoista eikä harmaata kuten peruspesuaineilla ainakin itsellä tuppaa tulemaan vaikka pesen valkopyykin 60-90 asteessa. Tehokkaasta ja toimivasta aineesta siis kyse! Kokeilin myös yleispuhdistusainetta ja se toimi myös mainiosti. Tuoksu vain kaipaa omalle nenälle hieman harjoittelua, koska tuotteen pohjana on etikka. Ykköstuotteeksi on myös noussut pyykinpesuaineen rinnalle astianpesuaine: aine on todella riittoisaa, toimii ja mikä tuoksu! Tässä tuotteessa tuoksuu juuri puristettu sitruuna. Nam!

Vaikka tuoteperhe kehitettiin jo vuonna 2003 se saapui vasta viime vuoden syksyllä Suomeen eli aika tuoreesta asiasta on kyse. Idea sarjaan lähti, kun siivoojana työskennellyt Lilly alkoi kärsiä vakavista, kemikaalien aiheuttamista allergiaoireista. Piti päättää, jatkaako menestyksekästä siivousbisnestä Irlannissa vai vaihtaa alaa, jotta terveys säilyisi. Lilly päätyi kokeilemaan unelmatyönsä jatkamista itse tekemiensä puhdistusaineiden kanssa. Hän yhdisteli aiempien sukupolvien siivouksessa käyttämiä aineita, kuten etikkaa ja leivinjauhetta, kasvipohjaisia saippuoita, ja lisäsi joukkoon eteerisiä öljyjä. Pian asiakkaat huomasivat, että siivoustyön laatu oli parantunut entisestään, kodin ilman laatu muuttunut paremmaksi ja halusivat saada tuotteita myös omaan arkikäyttöönsä. 
 Kaikki Lilly’s Eco Clean -tuotteet on tehty kasvipohjaisista, luonnossa hajoavista ainesosista. Irlannissa länsirannikolla tuotettavien tuotteiden teho perustuu vanhanajan konsteihin, etikkaan ja leivinjauheeseen, moderneihin kasvipohjaisiin pintakäsittelyaineisiin, joihin on yhdistetty eteerisiä öljyjä, kuten appelsiinia, teepuuta, sitruunaa ja eukalyptusta. Yrityslupaus kuuluu, että tuotteet toimivat vähintään yhtä hyvin kuin petrokemian puhdistusaineetkin eli aika isosta lupauksesta on kyse! Pakkausmateriaalit ovat 50% kierrätysmateriaalista valmistettuja ja tuotteista löytyy helposti kierrätettävä täyttöpakkausvaihtoehto. Lilly’s Eco Clean tuotteet ovat vegaanisia eikä niitä ole testattu eläinkokeilla. 
 

Lilly’s Eco Clean -tuoteperheeseen kuuluvat pyykinpesuaineet (hajusteeton sekä appelsiininkukan tuoksuinen), huuhteluaine, astianpesuaine, yleispuhdistusaine, WC:n puhdistusaine sekä rasvan- ja kalkinpoistaja. Kehitteillä on myös astianpesukonetabletit eli tämäkin kertoo, että tuotteita ja sarjaa kehitetään asiakkaiden tarpeiden mukaan ja se on moderni. Tuotteista on saatavilla myös täyttöpakkaukset (1500 ml). Täyttöpakkaukset voi hävittää käytön jälkeen polttamalla ja näin turhan muovijätteen määrä vähenee. Kodin puhdistusaineet ovat 99,9% antibakteerisia. Kaikki tuotteet ovat hellävaraisia ja sopivat lapsi- ja lemmikkieläinperheisiin. Sarjaa saa esim. Prismasta, Stockmannilta ja Ruohonjuuresta sekä totta kai maahantuojan omasta putiikista. Pitääkin mennä jossain vaiheessa shoppailemaan esim. WC:n puhdistuaine, koska siinä oli simppelin innovatiivinen korkki. Me like! :-)2 kommenttia:

  1. Enpäs ollut koskaan kuullutkaan. Kiitos vinkistä - perheessä alkaa olla jo niin monta aikuisiällä (maito-, kemikaali-, jne.)allergian riesakseen saanutta että näitä miettii säästymisen toivossa ihan eri tavalla kuin ennen.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen lämpimästi näitä aineita! <3

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!