18. elokuuta 2022

Kirppistelyä

Välillä on kausia, kun tulee kierreltyä enemmän kierrätyskeskuksia ja kirppiksiä. Tänä keväänä ja kesänä ollaankin miehen kanssa käyty mm. kierrätyskeskuksessa useamman kerran. Mies yleensä koluaa leffa- ja musiikkiosastoa ja mä sillä aikaa kiertelen astiaosastoa. Omasta mielestä paras kierrätyskeskus täällä pääkaupunkiseudulla on Espoon Suomenojan kierrätyskeskus: meinasin viimeks tulla hulluksi kaikista mageista lasituotteista. Kuinka joku raaskii tuoda niin hienoja lasituotteita sinne?!?

Meillä on ennestään Ittalan Kekkerit- sarjan olutlasit, jotka on olleetkin yllättävän kovassa käytössä: lasi täytetään milloin limulla ja milloin siiderillä. Lisäksi meillä on Kekkerit- jälkiruokamaljat, jotka on ihan muussa käytössä: yhdessä on esim. pinnit ja hiushärpäkkeet ja yhdessä mun tampoonit. On vähän esteettisempää! :-) Ja fun fact: meidän hammasharjat tököttää Iittalan Kuura- shottilaseissa. Ei tuu juotua shotteja, niin tuleepahan nekin käyttöön.

Kekkerit- sarja on Sarpanevan suunnittelema ja tätä postausta kirjoittaessani hokasin, että myös meidän Festivothan on kans saman suunnittelijan. Mitä tulee tuohon Kekkerit- sarjaan, niin selasin taannoin Toria ja laitoin hakuun Kekkerit ja bongasin sarjan boolimaljan (alla kuva) ja rakastuin. Tuohan olisi mahtava hedelmäkulho! Viestiä myyjälle ja sain ostettua sen ihan törkyedullisesti. Mä rrrrrrakastan löytöjä!Saara Hopean Näppyläkulho mulla oli ennestään ns. perintökulhona kaapissa (alla olevassa kuvassa leveämpi malli) ja kierrätyskeskuksessa bongasin suhteellisen edullisesti sille kaverin. Noi on yksinkertaisuudessaan niin kauniit! Tuota kulhoa löytyy värillisenä ja oli lähellä etten ostanut eiliseltä Porvoon kirppiskierrokselta vihreän version, mutta sain suitsittua itseni. Eiköhän nuo kaksi kuppia riitä.


Porvoossa tosiaan käytiin eilen kirppiskierroksella ja reissun pääasiallisena tarkoituksena oli käydä Jussin Jättikirppiksellä. Kirppikselle muuten iso suositus: hyvää tavaraa sopuhintaan ja todella siisti kirppis ylipäätään eli ei mikään törkymesta. Tavaroiden kierto on kuulemma hyvä eli samat kamat ei lohjota viikkoja. 

Oma tarkoituksenihan oli olla ostamatta mitään, mutta toisin kävi kuten alla olevasta kuvasta näkyy (huomaa kuvassa tyylikkäästi vielä hintatarrat). Mukaan tarttui mm. Sarpanevan vaasi. Vaasissa oli pari reunavikaa, mutta se ei haittaa, koska se tulee puhtaasti omaan käyttöön. Vaasi on niin massiivinen, että täytyy keksiä siihen myös massiiviset kukat. 

Meillä oli ennestään viisi Iittalan Gaissa- juomalasia ja sanoin vielä Porvooseen mennessä, että voisi katsoa josko löytyisi kuudes lasi, niin saataisiin kuuden setti täyteen. Kohtalon ivaa, koska se löytyi viimeisestä myyntiloosista ja vielä todella edullisesti.

Heräteostoksia oli tuo Eiffeltorni, vanerirasia ja lasirypäleet. Eiffeltorni löysi jo paikkansa eteisen konsolipöydällä, mutta vanerirasia ja rypäleet odottaa vielä sopivaa paikkaa. Tällaisia kirppistelyjä täällä. Oletteko löytäneet mitään megalöytöjä kirppikseltä, joita fiilistelette vielä vuosien jälkeen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!