4. lokakuuta 2013

Meikkipöpöjä

Kohkasin bakteereista aikaisemmassa postauksessa koskien meikkisiveltimien huoltoa ja sama aihe jatkuu, kun luin Iltalehden artikkelin "Nämä meikkituotteet kuhisevat bakteereja". Jaan nyt tuon artikkelin teidän kanssa ja jos tuntee piston meikkipussissaan tai meikkisiveltimissään, niin tietää mitä tehdä eli muistetaan hygieenisyys ja siveltimien kanssa pesuväli enemmän kuin kerran kuussa ;-)

"Monet naiset käyttävät meikkituotteita päivittäin, ja kovassa käytössä olevat tuotteet keräävät tietenkin itseensä rutkasti bakteereja. Huffington Post -lehti listasi kaikista bakteeripitoisimmat meikkituotteet.

Peitepuikko
Jos piilotat esimerkiksi näppylöitä peitepuikon avulla, niiden bakteerit tarttuvat suoraan puikkoon. Peitepuikkoja ei suositella missään nimessä säilytettäväksi yli vuotta pidempään.

Ripsiväri ja nestemäinen rajausväri
Hyvä nyrkkisääntö on, ettei silmissä käytettäviä tuotteita kannattaisi säilyttää yli kolmea kuukautta pidempää aikaa. Liian pitkään palvelleet ripsivärit ja rajauskynät voivat aiheuttaa silmien kutinaa ja punoitusta, ja ripsiväriharja voi napata bakteereja jopa ilmasta.

Meikkivoide ja puuteri
Jos kosketat meikkisienellä ensin meikkivoidetta, sitten kasvoja ja taas meikkivoidetta, voit olla varma bakteerien leviämisestä. Myöskään käsin meikkivoiteen kasvoille levittäminen ei ole hyvä idea. Pitäydy siis puuterisiveltimen ja meikkisienten käytössä, mutta muista vaihtaa ne riittävän usein. Asiantuntijat suosittelevat puuterisiveltimen pesua jokaisen käytön jälkeen, ja meikkisieni tulisi vaihtaa kerran viikossa. Puuteria tai meikkivoidetta ei myökään kannata säilyttää yli puolta vuotta pidempään.


Kosteusvoide ja huulipuna
Mitä enemmän tuotteessa on vettä, sitä helpommin bakteerit siinä kasvavat. Vesipitoisia tuotteita ovat esimerkiksi kosteusvoiteet ja huulipunat, ja huulipunaa ei kannata säilyttää ainakaan kahta vuotta pidempään. Jos kärsit huuliherpeksestä, vaihda huulipunat välittömästi rakkulan ilmestymisen jälkeen."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!