13. joulukuuta 2013

Perenna puhdistukseen

Omituinen otsikko, myönnän eli selitys lienee paikallaan. Noin kuukausi sitten vierailin Marianne- kosmetologini luona hius- ja ihokatastrofin kanssa ja sain silloin avun (taas) iho-ongelmiini. Samalla reissulla ostin jo aikaisemmin mainitsemani jojobaöljyn, mutta uutena tuotteena Marianne esitteli minulle Konjac- sienet. Sienet olivat minulle aivan uusi tuttavuus ja olin ensin hieman skeptinen: miten sieni voi auttaa ihonhoidossa. Sieni oli kuitenkin saanut muilta asiakkailta todella hyvää palautetta ja Mariannekin sitä hehkutti eli otin koekäyttöön sienen sekä kasvoille että vartalolle.

Parin päivän käytön jälkeen huomasin jo miksi sientä oli hehkutettu: nenänpielet olivat jo paremmassa kunnossa, ihon sävy parantunut ja iho oli megapehmeä. Mieskin huomasin tuon pehmeyden ja silitteli poskea ja ihmetteli ääneen :-D Vartalosientä olen käyttänyt psorikohtiin ja se on pehmentänyt pahimpia alueita ja poistanut kutinaa. Kyseessä on siis jonkinlainen ihmesieni ja aion jatkaa käyttöä hamaan tappiin asti, jos tulokset ovat tälläisiä.

Sieni näyttää ennen käyttöönottoa kuivalta käppyrältä, mutta kun sen kostuttaa se imee itseensä moninkertaisesti vettä, laajenee ja pesusienestä tulee ihanan pehmeä. Olen käyttänyt sientä aamuin illoin: illalla pesen ensin mahdolliset silmämeikit, jonka jälkeen lisään ihoon puhdistustuotteen ja pyörittelen sienellä kasvot sekä kaulan ja dekolteen. Aamulla en lisää kasvoille mitään puhdistustuotetta, vaan sieni toimii ainoana puhdistajana. Sienen käytön jälkeen iho on jännän tuntuinen: ihan kuin kasvoilla olisi kosteuskalvo ja muut ihonhoitotuotteet imeytyvät ihoon paremmin. Sieni kestää käytössä noin 2-3 kuukautta, jonka jälkeen sen voi heittää biojätteeseen. Kätevää! :-)

Sieniä maahantuo ja markkinoi Suomessa Hyvän Olon Maailma Oy. Yrityksen sivuilta löytyy tarkempi lista jälleenmyyjistä ja sieltä voikin etsiä sinua lähimpänä olevan jälleenmyyjän kivijalka- ja verkkokaupoista, jos innostuit sienestä. Alla lisäinfoa sienestä ja sen ominaisuuksista. Suosittelen lämpimästi! • 100 % Luonnollinen
 • 100 % Väriaineeton, lisäaineeton
 • 100 % Biohajoava, uusiutuva luonnonvara
 • 100 % Vegaani
 • 100 % Kierrätettävä, turvallinen ja ympäristöystävällinen
 • Hellävaraisesti ihoa kuoriva, verenkiertoa ja solunmuodostusta aktivoiva
 • Syväpuhdistava
 • Ihon pH:ta tasapainottava ja kosteuttava
 • Hajustamaton, parabeeniton
 •  


Konjac- sienen ihoa puhdistavat ja hoitavat ominaisuudet

Konjac on täysin luontainen mineraaleja sisältävä kasvi, josta 97 % on vettä ja 3 % Glucomannan -ravintokuitua. Glucomannan -kuitu sisältää vettä, proteiineja, hiilihydraatteja, sekä runsaasti ihoa ravitsevia mineraaleja kuten natriumia, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa, fosforia, kuparia ja sinkkiä. 

“Amorphophallus Konjac” KONJAC- PERUNA on alun perin itäisen pallonpuoliskon trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla (=itä- ja etelä Aasia mukaan lukien Kiina ja Indonesia) n. 2500 metrin korkeudessa luonnonvaraisena kasvanut perenna, joka tunnetaan myös nimellä Konnyaku. Sitä on käytetty varsinkin Japanissa yli 1500 vuoden ajan sen terveyttä edistävien ominaisuuksien takia.  Alun perin lääkkeenä (500-luvulla), sen jälkeen ravintoaineena ja n. 140 v. sitten aasialaiset huomasivat sen loistavat ominaisuudet myös herkän ihon hoidossa.

Luonnollista puhtautta 

Sieniä ei ole testattu eläimillä eivätkä ne sisällä eläinperäisiä ainesosia, joten ne sopivat myös vegaaneille (Poikkeus: kollageenisienessä on aikuista ihoa hoitavaa syvänmerenkaloista peräsin olevaa kollageenia)..

Konjac on runsaasti kosteutta sisältävä emäksinen kasvikuitu, joka neutraloi ihon pinnalla olevien ihoöljyjen ja ihohuokosiin kertyneiden epäpuhtauksien happamuutta. Se syväpuhdistaa ihohuokoset liasta ja ylimääräisestä talista, bakteereista sekä avaa tukkeutuneet huokoset.
Sienen vesiliukoinen kasvikuitu kykenee sitomaan itseensä kosteutta ja muodostamaan ihon pinnalle kosteutta sitovan kalvon, joka helpottaa ihon pintakuivuutta. Sen luonnollisen matala happamuus tasapainottaa ihon pH:ta verkkorakenteen puhdistaessa iholta rasvan ja lian auttaen ihoa hengittämään. Hivenaineet puolestaan ravitsevat ihoa.
Sienen ainutlaatuinen verkkorakenne hieroo hellästi ihon pintaa aktivoiden verenkiertoa ja solunmuodostusta jättäen ihon pinnan puhtaan ja raikkaan oloiseksi vahingoittamatta ihoa tai ihon suojavaippaa. Verenkierron vilkastuessa iho saa paremmin ravinteita, kuona-aineet poistuvat ja samalla aktivoituu myös solunmuodostus. Vähitellen ihon pinta pehmenee, väri kirkastuu ja epäpuhtaudet vähenevät. Iho voi paremmin, tuntuu paremmalta ja näyttää paremmalta. Sieni sopii myös hyperherkälle iholle.

Konjac pesusieni puhdistaa, suojaa ja ravitsee ihoa

Konjac -sienien pääraaka-aine, juuresta saatava kuitu, kykenee imemään kokoonsa nähden 80 – 100 kertaisen määrän vettä. Kostuessaan sienien kuidut pehmenevät ja niiden verkkomainen rakenne puhdistaa ja kuorii ihoa ärsyttämättä. Se sopii herkimmällekin iholle – jopa vauvan herkälle iholle.

Konjac -sieni ei vahingoita ihon omaa suojavaippaa.

Terveen ihon kosteustasapaino on kunnossa ja se kykenee puolustautumaan ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Puolustuksesta vastaa ihon suojavaippa (hydrolipidikalvo), joka koostuu talista, sarveiskerroksesta, kosteutta sitovista ainesosista sekä vedestä. Ihon suojavaippaa vaurioittavat monet asiat mm. ihon peseminen väärillä tai liian voimakkailla aineilla, perimä, vuodenajat, altistuminen kemikaaleille jne.

Suojavaippaa tarvitaan antamaan suojaa mm. tuulelta, ilmansaasteilta, UV-säteiltä, bakteereilta, kemikaaleilta ja ihoa ärsyttäviltä aineilta. Suojavaipan vaurioiduttua seurauksena saattaa olla ihon kuivuminen, ärtyminen, ihottumat, infektoituminen, akne sekä ihon ikääntyminen. Hyvän Olon Maailman Konjac -sieni syväpuhdistaa ihon sen suojavaippaa vahingoittamatta.

Konjac Sponge auttaa myös epäpuhdasta ihoa
Epäpuhtaalla iholla suojavaipan vaurioituminen saattaa laukaista aknen. Kun ihon pH nousee liikaa, se tarjoaa bakteereille otolliset elinolosuhteet. Ne lisääntyvät ihohuokosissa olevassa talissa räjähdysmäisesti aiheuttaen tulehtuneita finnejä. Konjac Sponge tasapainottaa pH:ta ja kuorii kevyesti pitäen ihon pinnan auki, jolloin tali pääsee ulos huokosista eikä jää huokosiin keräämään bakteereja. Pikkuhiljaa iho puhdistuu, kun mustapäiden ja finnien syntymistä ennaltaehkäistään.  
Sienen ja puhdistusaineiden käyttö
Sienellä on kyky puhdistaa ihoa myös ilman puhdistusaineita, joten saippuan tai muun puhdistusaineen käyttö ei aina ole tarpeellista. Jos sienen lisäksi käyttää jotain muuta pesuainetta, sitä yleensä tarvitaan vain murto-osa normaalista. Sienen verkkorakenne vaahdottaa tehokkaasti saippuaa, joten muutama tippa riittää. Samoin puhdistusemulsiota voi käyttää vähemmän, sillä sieni lisää senkin riittoisuutta. Sieni puhdistaa melko hyvin vesiliukoisen meikinkin, mutta suosittelemme kuitenkin käyttämään lisäksi puhdistusainetta, jotta iho varmasti puhdistuu. Esim. aamupesun voi tehdä pelkällä sienellä, mutta varsinkin värikosmetiikkaa käyttäville naisille suosittelemme iltapesuun lisäksi jotain muutakin puhdistustuotetta, jotta iho puhdistuu varmasti.

4 kommenttia:

 1. Hei,


  täällä sinun vanhempia postauksiasi luen. Onko sinulla vielä tuo Konjac-sieni käytössä ja miten on pidemmän päälle toiminut?

  Yst.terv. Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jenni! :-) Tuo sieni on ollut mulla melkeinpä jokapäiväisessä käytössä yli kaksi vuotta ja se on aivan paras! Tämä on niitä tuotteita, joita kohtaan olin ensin tapani mukaan skeptinen, mutta kuinka kävikään. Iho pysyy tällä sienellä ns. aukinaisena ja antaa näin oman ihon hengittää ja tehdä sen suurimman duunin ihon hyvinvoinnin hyväksi. Meikkimunavideoissa mukana ollut nuorempi malli, jolla on rasvainen/sekaiho oli aivan innoissaan sienestä. Hänellä on ollut käytössä epäpuhtaan ihon sieni ja oli saanut siitä avun finneihinsä ja iho oli aivan järjettämän hyvässä kunnossa siihen, mitä tämä henkilö kuvaili sitä ennen sienen käyttöä. Suosittelen kokeilemaan! Itselläni on käytössä vihreä sieni, joka on kuivalle/herkälle iholle sekä vartalosieni. Molemmat ihan keepereitä <3

   Poista
 2. Moikka!

  Tämä myös ostoslistalle!

  Kiitoksia, olen monta hyvää vinkkiä saanut blogistasi ja ehdottomasti jatkan sen lukemista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla <3 Ja aina saa antaa palautetta tai laittaa meiliä, jos joku asia kiinnostaa tai herää kyssäreitä :-)

   Poista

Kiitos viestistäsi!