4. joulukuuta 2013

Vaatehaaveita

Te, jotka olette lukeneet blogiani pidempään tiedätte, että ratkutan sopivin väliajoin XL- mallistojen vajaavuudesta täällä Suomessa. Rupesin yksi päivä oikein miettimään, mitkä ovat ne vaatekappaleet, jotka haluaisin löytää tällä hetkellä isommassa koossa ja päädyin alla oleviin.

Aluksi vierastin sanaa haalari, mutta olen lämmennyt ajatukselle ja haluaisin haalaripuvun itselleni ja mieluiten laadukkaasta kankaasta eli ei mitään trikoorutkua. Myös ns. pikkumusta ja hyvinistuva (paino tällä sanalla) smokkitakki/bleiseri ovat vaatekappaleita, joita ei oikeasti löydy XL-mallistoista.

Veikkaan myös, että en ole tämän asian kanssa ainoa: talvitakin ostaminen isommassa koossa on täyttä helvettiä. Jos aikoo saada talvitakin talveksi etsiminen täytyy aloittaa jo heinäkuussa ja silloinkaan ei aina tärppää. Itse haluaisin kipparitakkityylinen villakangastakin, joka on mielestäni klassikko, mutta en ole ko. takkia vielä koossani löytänyt. Myös hyvinistuvat, tummansininen perusfarkut ovat aina hakusessa: tarjolla on kyllä mitä ihmeellisimmillä kulutuspesuilla olevia venykemummofarkkuja niiteillä ja muilla härpäkkeillä.

Joku talvi/kevät/syksy haluaisin töpöihini saappaat, mutta: ilmeisesti nämä doorilaiset pylväät, joita jaloiksi kutsutaan eivät ole houkutelleet kenkävalmistajia tekemään saappaita, jotka mahtuisivat pohkeesta eli haave saappaista jää vielä toistaiseksi. Tässä siis tämänkertainen ratkutus :-) Kommentit aiheesta tervetulleita. Mitä te kaipaatte vaatekaappinne? Onko joku vaatekappale, joka jää kerta toisensa jälkeen haaveksi?

6 kommenttia:

 1. Pitkävartisia "ratsastus"saappaita kaipaan kovasti. Nettikaupoista löytynee, mutta kun nuo minun jalkani ovat niin hankalat, niin en haluan alkaa siihen sovitus-vaihtorumbaan. - elliska -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Evansilla Britanniassa on kuulemma saappaita, jotka mahtuu paksummallekin pohkeelle, mutta mua ei kans innosta tuo vaihtorumba, jos saappaat ei ookaan hyvät. Etsintä siis jatkuu.. :-)

   Poista
 2. Heiiii etkö ole lukenut postaustani mittatilaussaappaista? Minulla myös tuo pohjeongelma! http://pintapuolia.blogspot.fi/2013/10/kiroiletko-sinakin-saapasostoksilla.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä!!! :-) Tutustun aiheeseen tarkemmin, koska tuo postaus on menny ohi multa :-)

   Poista
 3. Joo, saappaita on hankala löytää. Elloksella on jotain, mutta vaihtoehtoja ja edullisempiakin saappaita voisi olla vähän enemmän. Ja tuo talvitakki, kun on lyhyt ja leveä, niin eipä ole helppo takkia löytää. Jos löytää, niin varmasti kiristää hihoista. Huoh. Polvipituisia hameita ja mekkoja, kaikki kivat lyhyitä. Ja jos vielä kivoja urheiluvaatteita saisi, ja urheilupaidoissa kunnon hihat. Niin ja muitakin kesäpaitoja kunnon hihoilla. Tässäpä puutteita näin alkuun;)
  Kikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kikka! :-) Ellokselta oon löytäny takkeja minäkin ja yllättävää kyllä Hobby Hallin Flo G:llä on reilulla mitoituksella olevia talvitakkeja. Käypä tsekkaamassa tuo Hobbari. Mä haluaisin kynähameen, mutta aina tulee vastaan materiaali tai sitten tuo pituus, joka on tosiaan liian lyhyt. Mä kiroilen kans noita urheiluvaatteiden puutteita: kummallisia t-paitoja ja haluaisin kans käsivarret piiloon. Ostin Henkalta tälläsen paidan, joka on aika kiva salille ja jumppaan ja peittää käsivarret. Suosittelen siis :-)
   http://www.hm.com/fi/product/16954?article=16954-A

   Poista

Kiitos viestistäsi!