23. heinäkuuta 2014

Muotoilevat alusvaatteet

Pakko laittaa bloginkin puolelle tästä aiheesta. Itselle muotoilevat alusvaatteet tuli aiheelliseksi viime kesänä, kun hankin ensimmäistä kertaa maksimekkoja ja tuntui, että alle tarvitsi hieman tukea. Itselle tulee ainakin timminpi ja napakampi olo trikoomekon kanssa, kun alla on kunnon supportia eli napakat aluspöksyt ja totta kai kunnon meloninkannattajat. Vuosi sitten tilasin muotoilevat aluspöksyt Lumingerielta, mutta tänä vuonna olen kokeillut ketjujen tarjontaa ja yllättynyt iloisesti.

Raitamekkojen kanssa tuli uusi ongelma. Totta kai se valkoinen raita sattui juuri sopivasti mun takareisien taitteeseen ja kun luoja ei ole suonut sileää persausta, niin oli pakko hankkia silotusta mekon alle. Ostin riskillä Kappahlin lahkeelliset pödet ja ne on tosi hyvät! Todella ohutta materiaali, ei hierrä, ei rullaudu ja mikä parasta: tuntuvat päällä toiselta iholta. Nappiostos siis! Nyt onkin meikäläisen alusvaatevarasto päivitetty ala- ja yläosan suhteen ja laitankin myöhemmin postauksen koskien noita lollotukija. Alla vielä kuvat ja linkit itse ja ystäväni hyväksi kokemiin muotoilijoihin sekä pari hauskaa faktaa muotoilevista alusvaatteista :-)


Kappahl

H&M

H&MKangas laskeutuu paremmin ja vaatteet istuvat paremmin. Hyvät alusvaatteet eivät siis kiristä, purista, eivätkä pienennä, vaan luovat muotoja oikeisiin paikkoihin ja tasoittavat siluettia.

Kun vaatteet istuvat hyvin ja korostavat vartalon hyviä puolia, myös mieli kohenee, ryhti paranee ja itsevarmuus kasvaa. Parhaimmassa tapauksessa työpaikkahaastattelusi menee paremmin.

Jos ajattelet, että kyseessä on isojen ihmisten vaatekappale, mietipä sitä, miksi muotoilevia alusvaatteita saa myös koossa XS?

Jos muotoileva alushame ei istu vaatteen alla, pilkottaa helman alta, kuultaa läpi tms. niin kokeile sukkahousuja, jossa on tukeva housuosa.

Jos rakastat valkoisia housuja kesällä, et omista mallinlaihaa takapuolta, etkä halua kesäkuumalla pukea alle muotoilevia housuja, harkitse pidempää paidanhelmaa tai etsi housut tarpeeksi paksusta ja tukevasta kankaasta. Pinkit stringit ja valkoiset pellavahousut ovat vaihtoehto, jota ei voi lämmöllä suositella.
4 kommenttia:

 1. hyvä postaus :) minulle on tulossa stokkalta tuollaiset samanlaiset, kuin tuo kappahlin versio. Jospa tulisi niiden kanssa pidettyä enemmän mekkoja - patsy-

  VastaaPoista
 2. Mulle itselle nuo muotoilevat pöksyt on elinehto maksimekkojen kanssa :-) Ei oo niin lerpattava olo :-D Hauskaa helteistä hellemekko kesää! <3

  VastaaPoista
 3. Heissan! Yltääkö nuo pöksyt miten ylös? Haussa olisi semmoiset mitkä yltää melkein rintsikoihin saakka. Saisi vatsakin hieman tukea:)
  Kikka

  VastaaPoista
 4. Howdy Kikka! Nuo Kappahlin pöksyt yltää rintsikoihin asti, mutta nuo Henkan lahkeettomat on aika normipödet eli yltävät vähän yli massun.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!