28. huhtikuuta 2016

Meikkivoidepettymys

Täydellistä meikkivoidetta ei varmaan olekaan tai sitten etsintä omalla kohdallani on mennyt enemmän kuin yhden kerran pieleen. Kevättalven aikana useissa blogeissa hehkutettiin uudesta L`orealin Cushion- meikkivoiteesta ja päätin kokeilla tuotetta, vaikka kyse ei luonnonkosmetiikasta olekaan. Nyt kevään aikana jostain syystä käyttämäni Laveran DD- voide ei pelittänytkään ja alkoi liukua ihollani työpäivän aikana ikävästi ja iholla oli todella lilluva, rasvainen fiilis. Harmittaa, koska kyseessä on loistotuote kuivalle iholle varsinkin talveksi.

Kosmetiikkablogeissa tätä L`orealin meikkivoidetta kehuttiin sekä koostumukseltaan että uudenlaiselta annostelultaan: meikkivoide on sisällytetty rasiassa olevaan sieneen. Kuulosti omaan korvaan niin hyvältä, että päätin hankkia meikkivoiteen itsellenikin.


Meikkivoide on pakattu kätevään rasiaan, jossa on vieläpä peili eli kompakti rasia kaikkine toimintoineen. Mutta: itsellä tuo meikkivoide ei toimi yhtään. Ihmeellistä ohutta lirua, joka jää lillumaan kasvoille. Lisäksi tuo lirpake, jolla meikkivoide pitäisi levittää on liian ohut eikä istu käteen ollenkaan. Kokeilin levittää meikkivoidetta sekä Make-up Blenderillä että meikkivoidesiveltimellä, mutta voide ei istunut oikein kummallakaan välineellä. Peittävyyttähän tuolle meikkivoiteelle ei luvattukaan eikä se sitä kyllä kerrostamallakaan mielestäni antanut. Harmi, mutta tämä tuote ei mene jatkoon.


26. huhtikuuta 2016

Turvenaama

Hiphei vaan kaikille! Miten tää aika menee näin nopsaan?!? Yli viikko sitten sain tänne viimeisimmän kirjoituksen aikaiseksi. Höh. Pitää ottaa itseään niskasta kiinni tään blogin suhteen ja saada tekstiä hieman tiheämpään, koska aiheista ei olis pulaa. Loppu viikosta laitan eetteeriin yhden postauksen, jonka kirjoittamista olen odottanut pitkään eli vartokee rakkaat blogini lukijat :-)

Mutta sitä ennen kosmetiikka-arviota testiin saamastani Sosarin "Pyhän Metsän"- turvenaamiosta. Turve on sinänsä itselle tuttu kosmetiikkamatsku ja olenkin sitä kokeillut kylvyn muodossa (laittaa muuten nesteet liikkeelle big time) sekä shampoossa, mutta naamiossa en ole vielä turvetta kokeillut. Testaamani naamio on pakattu 30 ml:n testituubiin, mutta myyntipakkaus on 90 millilitran vetoiseen purkkiin pakattu. Itselle tuo tuubi kuulostaa paljon hygieenisemmältä ja kätevämmältä vaihtoehdolta eli terkkuja vaan valmistajalle :-)

Sosar- kosmetiikka ei ollut ennen tätä testausta tuttu. Merkin takana on kolme virolaista nuorta naista ja yritys on perustettu vuonna 2013. Sarjan tuotteiden pääraaka-aineita ovat muta, turve ja hunaja ja sarja muistuttaa hieman aikaisemmin täällä blogissa kertomaani Nurmea. Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa tämä sarja ei ole, mutta täyttää luomukosmetiikan kriteerit. Sarjassa on myös mutanaamio, joka olisi ehkä ollut parempi vaihtoehto herkälle ja kuivalle iholleni. Turve on nimittäin mutaa tasapainottavampi ja aktivoivampi raaka-aine ja siksi muta sopii mielestäni paremmin herkkähipiäisemmälle. Vaikka turvenaamiosta sanotaan, että se tasapainottaa talintuotantoa sekä vähentävästi että lisäävästi, niin itse en kuivaihoisena tuota ihan purematta niele, vaan suosittelisin tätä naamiota mieluummin normaalin- tai rasvaisemman ihon naamioksi. Turve on lisäksi niin "tujua", että tätä naamiota suositellaan käytettäväksi vain kerran viikossa. Jos siis koet olevasi hieman seka- tai rasvoittuvaan ihoon taipuvainen, niin turvenaamio on siinä tapauksessa valintasi.


Mutta nyt siihen testaukseen. Tuossa alla olevassa kuvassa (huomaa rutikuivat bloggaajan kädet) näkyy millaista tehoainetta tuubista löytyy. Koostumus saa kiitosta: se on hieman geelimäinen ja todella helppo levittää esim. siveltimellä eikä tuote valu. Tuoksukin on todella neutraali eli herkkäkin nenä kiittää. Miinuspuoli on, että naamio kuivaa todella nopeasti ja käyttöohjeissa neuvotaankin joko suihkuttelemaan naamiota vaikutusajan aikana (5-10 minuuttia) tai levittämään naamion päälle kostutettu kasvopaperi. Suosittelen tuota jälkimmäistä.


Mikä olo iholla oli sitten naamion pesun jälkeen? Ajattelin tuon vaikutusajan perusteella, että mun iho varisee naamion mukana lavuaariin ja täytyy myöntää, että iho oli melko janoinen naamion jälkeen. Seerumia imeytin ihooni kahdessa erässä ja siihen vielä kosteusvoide, mutta:ihoni kevätpölysäherö oli kadonnut! Iho oli siis syväpuhdistettu ja näytti tasaväriseltä ja pehmeältä (kosteutuksen jälkeen) eli sitä, mitä naamio lupasikin. Kyllä tää naamio menee nyt keväällä ehdottomasti jatkoon ja seuraavaksi ostoslistalle on sarjan mutanaamio.


Alla vielä ne turpeen hyvät asiat listattuna.

  • vilkastuttaa verenkiertoa
  • rikastuttaa ihoa hapella ja lisäravinteilla
  • hidastuttaa ikääntymisprosessia
  • poistaa tulehdusta
  • syväpuhdistaa ihoa, poistaa haitallisia aineita ja pehmentää ihoa
  • imee ylimääräisen rasvaisuuden iholta
  • tasoittaa ihon väriä
  • jättää ihon silkkisen pehmeäksi



18. huhtikuuta 2016

Joggersit vai mitkä nuo nyt on

Mä oon niin helppo: heti, kun 40%:n alea tyrkytetään, niin tartun siihen heti. No ihan turhaan en tuota alea nyt käyttänyt, vaan ostoskoriin meni pöksyt, joista uskon olevan iloa ja menevän tehokäyttöön, kun kelit tästä lämpeää (voisko joku kertoa millon se tapahtuu?!?). Kyseessä on Elloksen joggersit vai miksi noita pöksyjä voi nyt kutsua. Materiaali on oletettavasti kevyttä ja rentoa (pellavaviskoosia) ja namuttelin noita pöksyjä jo ensimmäisiin terassikeleihin korkkareiden ja bikerin kanssa. Nyt vaan odotellaan, että housut saapuu noudettaviksi, että nään menikö koko ja omat haaveet yksiin. Raportoin myöhemmin :-)




12. huhtikuuta 2016

Konjac- sienen käyttö blogipähkinänkuoressa

Jaksan edelleen suitsuttaa mahtavaa Konjac- sientä ja tiedän, että se on pelastanut sekä minut että monet muut ihopinteistä. Olen kertonut blogissa sienestä täällä ja täällä ja enpä uskonut 2,5 vuotta sitten, että ensin omituisen näköisestä sienestä ja minusta tulisi parhaat ystävykset. Ajattelin tehdä nyt jonkinlaisen koontipostauksen sienen käytöstä, huollosta sekä mihin kaikkiin ongelmiin se auttaa ja on auttanut.



Konjac- sienihän on 100% luonnontuote, väriaineeton sekä lisäaineeton. Olen nähnyt kaupoissa vastaavanoloisia, kosteana pakattuja sieniä ja henkilökohtaisesti ko. sienet ellottavat: sieneen on pakko lisätä säilöntäaineita, jos mielii, että se säilyy ilman messevää bakteerikantaa märkänä pussissa. Tämä ihan vaan vinkkinä. Tuo mun käyttämä sienihän on ensin kuiva koppura ja se tuntuu vähän styroksilta, mutta kun se laittaa kraanan alle tai vesikulhoon muhimaan, niin lopputuloksena on pehmeä, hieman geelimäiseltä tuntuva sieni. Ensimmäisellä kostutuksella kannattaa olla kärsivällinen, koska kostuttaminen luonnollisesti kestää kauemmin, koska sieni on kuiva. Jatkossa sieni kuitenkin tarvitsee uudelleen kostuakseen pienemmän määrän vettä.




Sieni kannattaa 1-2 kertaa viikossa puhdistaa esim. nestemäisellä käsisaippualla varsinkin, jos käyttää sientä epäpuhtaan ihon ja meikin puhdistamiseen. Sienen voi myös steriloida esim. keittämällä sitä muutaman minuutin kiehuvassa vedessä, mutta tämä vain erikoistapauksissa, koska keittäminen laskee sienen luontaista tehoa nopeammin. Itse käytän sientä meikin puhdistamisen apuna: teen ensin puhdistustuotteella käsin ensimmäisen puhdistuksen, jonka jälkeen laitan puhdistustuotetta sieneen puolet ensimmäisellä kerralla käyttämästäni määrästä ja käyn kasvot vielä kertaalleen kevyesti, pyörittävällä liikkeellä läpi. Olen meikkipäivinä "tuplapuhdistuksen" kannattaja, jotta ihoon ei jää missään tapauksessa meikin jämiä. Oon ilmeisesti bakteerifanaatikko, koska puhdistan tämän jälkeen vielä kasvot misellivedellä :-D Tuo sienihän ei vie ihon omaa suojakerrosta veden mukana, vaan paremminkin suojaa ihoa ja antaa ihon toimia ns. omillaan. Siksi herkkäkin iho kiittää tätä sientä. Sieni huuhdellaan käytön jälkeen, puristetaan nyrkissä liiat vedet pois ja ripustetaan kuivamaan. Älä vanuta ja venytä sieltä vaan purisa nyrkissä liian vedet pois. Itse laitan sienen kuivamaan omasta narustaan pyyhenaulakkoon, jossa se saakin ilmavasti kuivahtaa ennen seuraavaa käyttökertaa.

Sientä on neljää erilaista ja niistä voi valita omaa ihotyyppiä parhaiten vastaavan sienen:


Mihin tämä sieni on sitten tarkoitettu ja mihin se on auttanut tähänastisen historiansa aikana:
  • yhtäkään allergiatapausta sienen käytöstä ei ole tullut tietoon koko sienen olemassaolon aikana eli myös herkkäihoiset atoopikot voivat sientä käyttää
  • on poistanut/vähentänyt miliumeja (luufinnejä): sienen ja öljyn avulla saatu huikeita tuloksia
  • vähentää mustapäitä ja kun tali pääsee pois ihohuokosesta, huokoset supistuu ja iho näyttää tasaisemmalta
  • rasvoittuva akneiho rauhoitettu ja toimii teinin ihoon loistavasti
  • helpottaa psoriasisihon ongelmia: kuorii kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta, jolloin hoitovoiteet imeytyvät ja näin vaikuttavat paremmin ja iho hilseilee vähemmän
  • rauhoittaa couperosaihoa: hellät pyörittävät liikkeet pesun aikana ja lopuksi pitkät kevyet vedot alas kohti kaulaa aloittaen kasvojen keskeltä sivulle ja alas
  • oma kuiva ihoni rauhoittuu vihreällä Aloesienellä: iho pysyy "aukinaisena" ja hoitotuotteet imeytyvät paremmin iholle
  • miehille joko parranajoa ennen parran pehmittämiseen tai jälkeen ihon rauhoittamiseen. Miehet kuulemma tykkää käyttää sientä suihkussa, koska siellä tulee muutenkin lotrattua
  • kylmällä vedellä kostutettu sieni rauhoittaa turvonneet silmät
  • ruusufinni on saatu kuriin tämän sienen avulla: http://nainentummissa.blogspot.fi/2015/10/ihonhoidon-ihmesieni-on-todellinen-ihme.html
  • ennen ja jälkeen silmäleikkauksen: sienen kanssa on helppo pestä kasvot ilman, että vesi valuu silmiin
  • toimii myös ripsipidennysten kanssa, koska ei tarvitse lotrata vedellä
  • kipsin poiston jälkeen iho hilseilee ja kutisee, mutta vartalosieni ja kosteusvoide- yhdistelmällä ihon saa kuntoon supernopeasti
  • leikkauksien jälkeen, kun haavaa on varottava kostuttamasta: sienellä saa tarkkarajaisesti pestyä haavan ympärysihon

Noissa kuvissa vihreä sieni on jo matkansa päässä eli on jo melkein 2, 5 kuukauden käytön jälkeen alkanut pykimään ja luovuttanut parhaimpansa. Niin ja ensimmäisessä kuvassa sienet ovat kuivina ja noissa kahdessa muussa kuvassa messevän kostutettuja ja käyttövalmiita. Sieni on myöskin kompostoitava eli meillä se menee biojätteiden sekaan, mutta sen voi laittaa kukkaruukkuun kevätmultien vaihdon yhteydessä ja siellä se saa pitää mullan kosteana ennen kuin maatuu. Kätsyä! 

Vinkki näin kevään ja kohta kesän korvalla: sienen säännöllisen käytön jälkeen itseruskettavakin levittyy paremmin ;-)


11. huhtikuuta 2016

Plusbeballe boyfriendit

Ihastuin ikihyviksi Henkkamaukan pluspuolen boyfriend- farkkuihin ja niitä onkin tään tarjouksen jälkeen kaapissa kolmet parit... Otin ensimmäiset liiat isot ja ne saa päälle ja pois ilman nappien avaamista. Älkää kysykö miksi en niitä palauttanut! No, pitänee viedä ne joko ompelijalle ellei löydy joku isompipeppuisempi kaveri, jolle ne voisin myydä. Voin siis suositella ko. farkkuja lämpimästä, mutta jos mielitte pöksyjä, niin mitoitus kannattaa ottaa juuri se koko, jota on käyttänytkin, koska mitoitus ei ainakaan omalla kohdalla toteudu noissa kuten muissa Henkkamaukan farkuissa, joissa olen joutunut ostamaan yhden koon isompaa tähän asti. Nyt vaan sitä LÄMPÖÄ!!! Mä en jaksais enää vuorata itseäni ja haluan päästä käyttämään tätä trenssiä, joka on T-Ä-Y-D-E-L-L-I-N-E-N! <3 Onneksi en jahkaillut tapani mukaan, vaan pistin hankintaan heti, koska se on ollut pidemmän aikaan loppuumyyty.



5. huhtikuuta 2016

Voi Lindex minkä teit!

En edes muista montako vuotta olen käyttänyt näitä Lindexin Generous- malliston housuja. Tykkään niistä vaan niin paljon, että en ole kokenut aiheelliseksi vaihtaa, No nyt se pahin skenaario sitten toteutui (hiemanko ylidramaattisesti?!?) ja Lindex meni vaihtamaan pöksyjen materiaalin! PRKL! Entisen napakan farkkukankaan sijaan materiaali on ohuempaa, hieman chinomaista kangasta ja jo valmiiksi kulahtaneen näköistä. Tämä suoraan sanoen vituttaa, koska entinen kangas kesti pesusta pesuun mustana ja napakkana. Laitoin jo Lindexille palautteen menemään eli katsotaan saako entisen kankaan takaisin.



2. huhtikuuta 2016