8. syyskuuta 2017

Herbatint- melkein luonnollinen hiusväri

Joku värjää tai on ainakin joskus värjännyt hiuksiaan kotona. Mun ensimmäinen kotivärikokemus oli ala- asteella punaisella Poly Colorin suoravärillä. Tuloksena oli erittäin epätasainen väri, mutta se ei punaisen tukan iloa lannistanut. Sen jälkeen hiukset ovatkin olleet milloin mustat, punaiset, oranssit tai blondit ja kaikki sävyt siltä väliltä. Olenkin lukenut jostain, että Suomi on kotivärjäyksissä Euroopan kärkimaita ja meillä ihmiset mielellään kokeilevat radikaalejakin muutoksia hiusten väriinsä. Hyvä Suomi :-)

Vaikka käytän ihonhoidossa 100%:sti luonnonkosmetiikkaa, niin hiusväreissä en suostu hiuksiini hennaväriä laittamaan. Toisen ammattini tiimoilta olen nähnyt kuinka pirullista se on hiuksista saada pois, jos edes on mahdollista ilman värin poiskasvatusta, joten jätän suosiolla hennaukset muille. Onneksi hiusväreissä markkinoille on tullut luonnollisempia vaihtoehtoja tai paremminkin tuotteet ovat kyllä olleet markkinoilla jo kauan, mutta nyt niitä ehkä osaa hakeakin. Itse koen, että laaja kirjo on parempi kuluttajille kuin jokotai- valinnan tekeminen. Tässä postauksessa testattu tuote meneekin siihen välimaastoon: luonnollisempi vaihtoehto kaupan väreille ja ei niin superluonnollinen kuin henna.



Sain kevättalvella testiin Herbatint- hiusvärin, joka on kestoväri, mutta luonnollisemmalla otteella ilman tuota mainitsemaani hennaa. Herbatintin värit ovatkin mahdollisimman pienellä kemikaalimäärällä valmistettuja kestovärejä ja siksi hellävaraisia hiuspohjalle. Positiivista palautetta väreistä ovat antaneet kotivärjärit, jotka eivät ole voineet käyttää esim. kaupan värejä yliherkkyysreaktioiden takia, mutta tästä väristä noita reaktioita ei ole tullut. Tämä kiinnosti itseäni erityisesti, koska ns. kaupan värien jälkeen hiuspohja kutisi ainakin viikon ja oli todella kuiva. Ei siis mitään hurjaa allergista reaktiota, mutta kutinan ja raapimisen seurauksena hiuspohja oli joka kerta verillä. Nice! Lisäksi väri on kuulemma ainoa kestovärisarja, joka on teettänyt ja vielä läpäissyt dermatologiset testit.



Herbatintin sävyvalikoima on TODELLA laaja: skaala ulottuu mustasta aina vaaleisiin sävyihin ja niitä on yhteensä 25. Itse valitsin testiin 2N- sävyn, joka on tummanruskea. Paketti on aivan samanlainen kuin ns. kaupan värit sekä ulkonäöltään sekä sisällöltään. Paketista löytyy hapete, väri, shampoo, hoitoaine, ohjeet sekä käsineet. Perussettiä siis pullo- ja pussukkamäärän suhteen.

Kaupan värien voidemaisten koostumusten jälkeen tuotteen värimassa yllätti. Koostumus on paremminkin juokseva geeli kuin voide tai geeli. Tuo koostumus on hieman kaksiteräinen miekka. Varsinkin paksuihin ja pitkiin hiuksiin tuo massa on helpompi levittää esim. siveltimellä tai ihan käsin ja yksi pakkaus saattaa hyvinkin riittää koko hiuksiin. Lyhyisiin hiuksiin ja tyven peittämisessä kannattaa olla hieman kieli keskellä suuta ja ottaa massaa pieni määrä kerrallaan ja levittää sudilla, jos on hiemankin epävarma. Käsityksen valmiista värimassasta saa tuossa viimeisessä kuvassa.



Itse värjäsin silloin melko lyhyet hiukseni kokonaan (tuvi, pituus ja latva) ja käytin massasta noin puolet, joka sekin oli liikaa: kolmasosa hapetteesta ja väristä olisi riittänyt. Riittoisaa siis! Vaikutusajaksi määrittelin 45 minuuttia. Tuote oli helppo pestä pois arvatenkin tuon "lirumaisuuden" vuoksi ja huuhteluvesi oli kirkasta ilman jynssäämistä. Väri ei myöskään jymähtänyt ihoon, vaan hiuspohja ja hiusraja olivat puhtaat eikä "kypärämäistä" fiilistä väristä jäänyt. Mulle oli kehuttu tuotetta ja kuinka se antaa uskomattoman kiillon hiuksiin ja täytyy sanoa, että olin näin ammattilaisena aika mykistynyt kuinka terveeltä ja juuri kiiltävältä hiukset tuntuivat. Kaupan värien jälkeen hiukset tuntuvat kyllä pehmeiltä, mutta koskaan en ole saanut tällaista kiiltoa. Iso peukku siitä! Lisäksi hiuspohjassa ei ollut mitään merkkejä kutinasta eikä punoituksesta, joten uskon tuohon värin lupaukseen hellävaraisuudesta.

Miinuksena annan värille ainakin omassa kokeilemassani sävyssä, että sävystä ei tullut tarpeeksi syvä  tummanruskea vrs. kaupan väri. Jos tuolla tummanruskean sävyllä haluaa syvemmän lopputuloksen, niin suosittelen lisäämään lirauksen mustaa (1N) joukkoon. Tuo sävyn syvyys johtuu melko varmasti siitä, että väri kokonaisuudessaan on pyritty tekemään hellävaraiseksi eikä hapete ole siksi mitään tappokamaa. Jos siis hiuksissa on kaupan musta, niin tämän sarjan mustalla ei saa ihan samaa intensiivisyyttä. Ja kannattaa muistaa, että olipa väri mikä tahansa, niin alla olevat käsittelyt vaikuttavat aina väriin, sen intensiivisytteen ja kuinka hyvin se pysyy hiuksessa. Harmaat tällä värillä saa muuten kokonaan piiloon. Löysin jenkkisivuston Herbatin- sävyn valitsemiseen, joka oli aika hauska ja varmasti oiva työkalu itselle oikean sävyn löytämiseen.


Tässä vielä tiukka infopaketti Herbatint- väristä:

  • tuote kehitetty Italiassa
  • yritys Herbatintin takana perustettu 1960
  • ei ole testattu eläimillä
  • PETA- ja FSC- sertifioituja sekä Vegan Society- rekisteröityjä Britanniassa
  • tuotteet gluteiinittomia
  • värien kasviuutteet luomusertifioituja
  • värisarja herkkäihoisille
  • värit eivät sisällä ammoniakkia, resorcinolia, parabeeneja, hajusteita ja alkoholia
  • sisältää PPD:tä, mutta sen määrä on keskimääräisesti 0,37%, kun sen määrä on enimmillään EU:ssa määritelty 2%

Jos Herbatint- värit kiinnostavat, niin niitä saa Ruohonjuuresta ja Ekokauppa Ekolosta. Ja voin jo tässä vaiheessa vinkata, että aiheesta voi ehkä mahdollisesti tulla jokin arvonta blogiin ensi viikolla eli olokee kuulolla rakkaat blogini lukijat ;-)


TallennaTallenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!