12. tammikuuta 2018

Atopik- kotimainen luonnonkosmetiikkasarja apteekeissa

En olekaan kirjoitellut pitkään aikaan kosmetiikkapostausta. Syy tähän on selvä: viimeisen vuoden aikana testatuista tuotteista ei mikään ole oikein sytyttänyt. Mutta: onneksi löytyi viimein sarja, josta voin hyvällä omallatunnolla kertoa ja vielä melkoisin ylistyssanoin. Varoituksen sana siis tässä vaiheessa eli nyt tulee melkoinen herutuspostaus. Ja huom: mulle ei makseta näistä sanoista :-)

Otsikkokin sen jo kertoo, että kyseessä on luonnonkosmetiikkapostaus. Hieman taustaa ensin: bongasin sarjan ensimmäistä kertaa ihanan Jusun Tuubitoleranssi- blogista ja ajattelin, että kyseessä on megakallis sarja: pakkaukset näyttivät niin mageilta ja "luksusmerkkimäisiltä". Yllätys oli melkoinen, kun putsari ja kasvovesi olivatkin 15-16 euron luokkaa. Kummastus oli myös, että sarjaa saa vain apteekeista. Rehellisesti sanoen googlasin sarjan voiko kyseessä olla tosiaan apteekkiluonnonkosmetiikkaa: mielikuva apteekista myytävästä kosmetiikasta on itselle aika mineraaliöljyinen. Kerrottavaa sarjasta siis riittää ja alla keskityn omiin kokemuksiini sarjasta ja miksi se mut hurmasi.

Olen käyttänyt viimeiset kahdeksan vuotta luonnonkosmetiikkaa ensin ns. sekakäyttäjänä ja nyt 100% luonnonkosmetiikan käyttäjänä ihonhoidossa. Nykyisin en edes ajattele käyttäväni luonnonkosmetiikkaa, vaan tuotteiden hankkiminen tulee selkäytimestä. Osassa hoitotuotteista fakkiudun tiettyihin tuotteisiin esim. öljyissä, mutta muuten olen valmis kokeilemaan ja testaamaan uutuuksia. Otin siis mielläni uuden, mielenkiintoisen sarjan testiin.

Atopik- sarja on suunniteltu herkälle iholle ja sen takana on suomalainen Naviter- perheyritys. Sarja on myös kehitetty Suomessa ja myöskin valmistetaan yrityksen tehtaalla täällä kotimaassa. Sarjan ns. perusajatus siis viehätti, koska itsellä on kuivuuteen taipuva herkkä iho. Noilla spekseillä siis nappisarja mulle! Sarjalla on myös FI- Natura ja Leaping Bunny- sertifikaatit ja sarja on sekä vegaaninen että gluteeniton. Tuotteissa on pyritty käyttämään paljon ihoidenttisiä aineita eli kansankielellä aineita, joita esiintyy ihossa myös luontaisesti. Nuo aineet ovat yleensä hyvin siedettyjä ja siksikin tuotteet sopivat herkälle iholle. Kannattaa tässä välissä muistuttaakin, että herkkäihoisia ei aina ole kuivaihoiset, vaan myös esim. rasvainen ja sekaiho voi olla herkkä. Te ei niin kuivaihoiset: kannattaa siis jatkaa lukemista.
Hankin ensimmäisenä tästä sarjasta käyttöön puhdistusemulsion sekä kasvoveden, ihonhoidon peruskivet. Ensinnäkin iso kiitos tuotteen koosta ja pumppupullosta. Sopii kätevästi toilettipussukkaan ja pumppupullolla saa kätevästi annosteltua tuotetta ja lisänä pumpun saa kätevästi kiinni (tämä kannattaa tehdä ennen kuin tuotteet pakkaa mukaan). Puhdistusemulsio on koostumukseltaa peruspuhdistusemulsiota, mutta se, joka viehättää on tuotteen tuoksuttomuus tai tässä tapauksessa raaka-aineiden tuoksu. Tuotteissahan on käytetty läpi sarjan kotimaista luomukauraa ja anti- age- tuotteissa metsämustikkaa. Putsari tekee sen, minkä lupaa: puhdistaa meikit hyvin iholta, mutta ei kuuraa. Iho on siis puhdituksen jälkeen raikkaan puhdas, ei nariseva.

Tämän sarjan ehdottomasti yksi helmituotteista on kasvovesi tai paremminkin hoitoneste. Vedestä ei siis ole tosiaan kyse ja hyvä niin: hoitonestemäisyys tuotteessa on pelkkää plussaa. Tuotette pystyy kerrostamaan iholle eikä se kuivahda samalla tavalla kuin perinteiset kasvovedet. Lupaan, että tämä jos mikä rauhottaa ihon ja mikä tunne iholle jää! Ei kuulkaas iho kiristele. Tuoksu jatkaa tässäkin tuotteessa samaa tuoksumaailmaa kuin putsarissa eli tuoksu ei ainakaan saa ihoa reagoimaan negatiivisesti.Testasin yllä olevien tuotteiden lisäksi sarjan kasvovoiteen, seerumin, öljyn sekä silmänympärysvoiteen ja voi mitä herkkuja sieltä löytyi! 

En oikein syty anti-age tuotteille, koska ihoni on ollut suhteellisen hyvässä kunnossa eikä mitään megaryppyjäkäään ole vielä. Hieman siis arvelutti ottaa testiin sarjan anti- age- hoitolinjasta silmänympärystuote. Tähän asti olen käyttänyt silmänympäryksillä avokadoöljyä lähinnä ohuen silmänympärysihon kosteutukseen, mutta kuinka tajusinkaan, että olen tarvinnut silmänympäryksille hieman tuhdimman tuotteen. Kyseessä on melko jämäkkä voide, ei emulsio, mitä aikaisemmat testaamani silmänympärystuotteet ovat olleet ja hyvä niin! Nyt vasta tajusin, että nuo ko. emulsiot eivät ole oikeastaan tehneet mitään silmänympärysiholleni. Tässä voiteessa kosteutetun fiiliksen tuntee heti ja se myös pysyy. Tunnetta voisi kuvailla, että voide tekee silmänympäryksille jonkinlaisen suojakalvon, koska fiilis oli vielä sama nukutun yön jälkeen. Lisäksi mun herkät silmät ei reagoi tuotteeseen. Iso peukku siis tälle ja jää aivan takuulla vakiotuotteeksi. Sensitive- hoitolinjasta testasin rauhoittavan kauravoiteen sekä seerumin. Kauravoiteessa oli itselle ehkä hieman odottamaton koostumus: odotin tuotteen olevan todella tuhti, mutta voide on paremminkin fluidin ja voiteen välimaastosta. Varmaan juuri tuon takia voide on tarpeeksi ravitseva, mutta levittyy hyvin iholle. Tässä on vähän sama kuin tuossa silmänympärysvoiteessa eli sellainen kosteutettu fiilis pysyy iholla todella pitkään. Peukkuja taas hygieenisestä pumppupullosta. Tämä on myös tuote, jota aion ostaa itse lisää.

Suurin koostumusyllättäjä oli kuitenkin seerumi. Omat seerumikokemukset ovat olleet geelimäisiä ja sitä kautta hieman tahmaisia, joten odotin tämänkin tuotteen kohdalla samaa. Tuote onkin pumppupullossa voidemainen! Kyselin asiasta ja minulle kerrottiin, että tuote on tarkoituksella voidemainen, koska sarja on kehitetty kaikkein kuivimmalle ja herkimmälle iholle ja esimerkiksi atooppinen iho testien perusteella hyötyy parhaiten voidemaisesta, runsaasta seerumista. Käy järkeen! Olen kokeillut seerumia sekä voiteen alla sekä sekoitettuna voiteeseen ja itsellä tuo voiteeseen sekoittaminen toimii parhaiten: voide saa seerumista hieman boostia ja onkin ollut hyvä kombo kylmemmillä keleillä. Jos kuitenkin kaipailee ns. perinteisempää, geelimäistä seerumia, niin sellainen löytyy sarjan Anti- age- hoitolinjasta.Ne, jotka ovat lukeneet blogia kauemmin tietävät, että ihonhoitoni kulmakiviä ovat öljyt ja olinkin innoissani tuosta uudesta tuttavuudesta, kauraöljystä. Kaura on hyvin uusi raaka- aine eikä vielä laajalta saatavilla eli voisiko sanoa, että Suomi on tässä edelläkävijä. Kaura sisältää esimerkiksi ihoa tehokkaasti rauhoittavaa beetaglukaania ja tuo Atopikin kauraöljytuote sisältää vielä kauraöljyä, joka sisältää fosfolipidejä ja keramideja eli niitä hyviä rasvoja ja rakennusaineita soluille.

Tästä päästäänkin siihen, että kauraöljy kirjaimellisesti räjäytti mun öljymaailman! Tuossa tuotteessa on kaikki täydellistä: ruskea lasipullo, pipettiannostelija, koostumus, tuoksu ja hoitavuus. Luulin oikeasti, että avokadoöljy on "se" öljy, mutta tää menee kirkkaasti ykköseksi. Öljyn koostumus on ihanan geelimäinen ja se sekoittuu hoitovoiteeseen ja seerumiin kuin unelma. Pelkästään iholle laitettuna öljy imeytyy ilman raivokasta hinkkaamista ja pari tippaa voi laittaa iholle huoletta meikin allekin. Voin luvata, että meikki levittyy paremmin ja meikkipohjasta tulee ihanan kuulas ja kasteinen. Ja tuotteen tuoksu: koska kyseessä on kauraöljy, niin kaurallehan öljy tuoksuu, mutta mieleen tulee paremminkin syksyinen kaurapelto kuin vettynyt aamupuuro. Ihanan suomalaista! Turha kai tämän hehkutuksen myötä sanoa, että mun öljykokoelma sai uuden jäsenen ja pysyvän sellaisen.


Mitä kaikkea hyvää iholle on sitten tapahtunut kuuden viikon testauksen aikana? No ainakin ihon kunto on parantunut huimasti ja tällä tarkoitan, että iho ei oireile kaikien ulkoisten ärsytysten kanssa ja iho tuntuu ns. normaalilta. Ihon "vastustuskyky" on siis parempi, jos niin voi sanoa. Suurin visuaalisesti nähtävä muutos on satunnaisten finnien poissaolo ja vanhojen finniarpien häipyminen. Ihanaa! Tästä suorana jatkeena on, että meikkivoidetta tarvitsen nykyisin yli puolet vähemmän kuin aikaisemmin. Tämän lisäksi kaikille naisille: tämän sarjan kanssa en ole saanut yhtäkään ennen menkkoja syntyviä ihanaakin ihanampia hormoninäppyjä! Kaiken kaikkiaan Atopik sarjana yllätti todella positiivisesti ja vahvisti uskoa, että meillä on suomalaisessa kosmetiikassa helmiä vientiin saakka ja jopa maailmavalloitukseen. Mahtavaa!


TallennaTallenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!