10. huhtikuuta 2020

Tahrojen surma

Mä rakastan pyykin pesemistä. Oikeesti! Meidän huushollissa pestään säännöllisesti niin petivaatteet kuin sohvanpäälliset ns. normipyykistä puhumattakaan. On ainetta tummalle pyykille ja valkoiselle pyykille, jauhetta lakanapyykkiin, eri pyykkikorit eri väriselle pyykille jne. Koska minä ja mieheni olemme röplääjiä, niin myös kunnon tahranpoistajalle on tarvetta. Kaikki tahranpoistajat Tabortista (onko se enää edes olemassa?!?) Vanishin jauheisiin on kokeiltu ja viimein löytyi keeper: sappisaippua.

Sappisaippuahan on perinteinen tahranpuhdistusaine ja kuten nimikin sen kertoo, niin alunperin tehty naudan sapesta, jota se nykyäänkin ns. puhtaimmassa muodossa sisältää. Kyseessä ei ole siis mikään vegaanituote. Halusin testata sappisaippuaa, mutta esim. palaversio vaikutti liian hankalalta ja testasinkin paria nestemäistä versiota, joista alla näkyvä Dr. Beckmanin versio on jäänyt meille käyttöön. Tuote on supertehokas ja sillä on lähtenyt tahrat, joista esim. Vanish voi unelmoida. Suihkepullosta on helppo annostella tuotetta suoraan tahralle ja eikun koneeseen vaatteen vaatiman pesulämpötilan mukaan.

Sappisaippualla on lähtenyt ne vaikeimmatkin tahrat: veri, chilikastike valkoisesta t-paidasta, huulipuna ja meikkivoide. Paras on, jos tahraan saa suihkautettua nestettä heti tuoreeltaan, mutta kuivahtanutkin tahra kyllä lähtee. Olen yleensä tuikannut sappisaippuaa vaatteeseen ennen pyykkikoriin menoa. Pesuun mennessä ei sitten tarvitse muistella mihin kaikkiin vaatteisiin tahranpoistoa tarvittiinkaan. Parasta tuotteessa on myös se, että se on järjettömän riittoisaa ja sitä saa melkeinpä kaikista hyvinvarustelluista ruokakaupoista. Ei siis tarvita etsintäpartiota uuden pullon etsimiseen. Tässä siis vaatehuoltovinkki nro. 1!

1 kommentti:

  1. Meilläkin tykätään pyykinpesusta. Liinavaatteet pestään säännöllisesti, muuta pyykkiä tulee päivittäin, mutta sohvan päälliset harvemmin. Hyvä vinkki tahranpoistoon, niitä tuleekin koko ajan lapsiperheessä.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!