5. maaliskuuta 2015

Paras seerumi

Naamiot ja erilaiset seerumit on meikäläisen heikkous ihonhoidossa. Ja heikkous tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että voisin hamstrata ko. tuotteita jokaiselta merkiltä. Järki on onneksi tullut päähän ja purnukkavalikoima on nykyisin, uskokaa tai älkää, melko maltillinen. 

Kuten olen maininnut aikaisemmin on ihoni todella kuiva ja vielä kaupan päälle herkkä eli nassu kaipaa hellää hoitoa ja superkosteutusta. Olen ihoni vuoksi kokeillut vuosien mittaan seerumeita ja voiteita Lancomesta markettituotteisiin, mutta viimeisen vuoden olen käyttänyt seerumina avokadoöljyä. Kuulitte oikein: öljyä. Hurahdin jo monta vuotta sitten kasviöljyihin ja monen öljyn ja seerumin jälkeen päädyin viimein avokadoöljyyn ja se pelittää ainakin meikäläisen iholla. Avokadoöljy on pienimolekyylinen öljy, joten se "uppoaa" ihoon hyvin ja varsinkin ihon syvempiin kerroksiin. Melkein nelikymppiselle naamalleni siis passeli! Superihanan tunteen iholle saa, kun laittaa öljyä iholle saunaan tai höyryyn. Käsittelyn jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja ainakin itsellä ihon sävy paranee ja mahdolliset kuivat kohdat ovat vain muisto. Koska öljy on ohutta sen voi huoletta laittaa meikinkin alle tai sekoittaa öljyä pienen määrän kosteusvoiteeseen. Kannattaa kuitenkin ensin aloittaa pienellä määrällä ja kokeilla kuinka "janoinen" oma iho on. Itselle riittää 1-2 painallusta. Rasvaiselle iholle en tätä suosittelisi, koska öljy todella tuhtia tavaraa, vaan esimerkiksi jojobaöljy voisi olla kokeilemisen arvoinen.


Avokadoöljy sisältää runsaasti mm. A-, E- ja B-vitamiineja, tyydyttymättömiä rasvahappoja sekä lesitiiniä eli ravitsevasta öljystä on kyse. Itsellä on käytössä Melvitan luomulaatuinen avokadoöljy (kuvassa tumma pullo), mutta myös muilta luonnonkosmetiikkasarjoilta löytyy ko. öljyä. Melvitan öljy on kädellä ihanan vihreää ja tuoksu on neutraalin vihreä eli miltei tuoksuton. Itse suosin öljyissä myös lasipulloa. Koen sen parempana tuotteen säilyvyyden kannalta ja pumppupullo on todella kätevä annosteluun sekä samalla hygieeninen. Ja vielä: tämä öljy sopii silmänympäryksille eli tässä saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja purnukkamäärä senkun vähenee. I wish! :-D 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!