18. toukokuuta 2015

SUP fit & balance

Yksi tämän vuoden päätöksistä on kokeilla ennakkoluulottomasti uusia liikuntamuotoja ja -lajeja ja siksi varasinkin paikkani viime torstaina Mäkelänrinteen uintikeskuksesta SUP fit&balance- tunnilta. Jos joku ei tiedä mitä tuo tunti pitää sisällään, niin perusideahan on se, että surffilaudan tyylisen laudan päällä vedessä tehdään lihaskuntoharjoituksia. Parhaimman kuvan tunnista saa alla olevasta videosta, jossa Elixirin Lasse kokeilee tuntia.

Tuo tunti osottautui meikäläiselle melkoiseksi katastrofiksi ja koska mulla ei ole mikään paras tasapaino, niin jo laudan päällä pysyminen osottautui todella haastavaksi. Kyykyt ja selkälihakset menivät ihan ok ja pysyin laudalla ihan mainiosti, mutta kun tuli vuoro tehdä vatsalihaksia selällään laudan päällä, tapahtui väistämätön: molskahdin silmänräpäyksessä veteen. Vaatteet märkänä kuitenkin kampesin itseni takaisin laudalle ja rukoilin, että 60 minuutin tunti loppuisi :-D Liikkeet, joita ohjaaja teetti olisivat olleet haastavia jo kuivalla maalla (normilankutus, kylkilankutus) saati sitten kiikkerällä laudalla. Vaikka haluan haastaa itseni, niin tuo laji ei kyllä ollut meikäläisen. Katotaan sitten, kun saan tasapainoani harjoitettua käynkö kokeilemassa :-) Jos jotakuta kiinnostaa käydä kokeilemassa tuntia, niin voin kyllä suositella. Tunti on todella haastava, hiki lentää varmasti ja saa harjoitella tasapainoelintään ihan kunnolla! Jo se, että tasapainottelee itseään laudalla sai omat lihakseni kipeiksi seuraavana päivänä ihan huolella. Ja mä kun luulin, että 16 kilon kahvakuulalla tekemäni treenit reisille ja beballe olis jo tehneet tehtävänsä, mutta SUP osottautui niiden kaatajaksi :-D Tästä en onneksi lannistunut ja aionkin kokeilla ensi viikolla Joensuussa SUP- lautailua avovedessä. Lauta on kuulemma vakaampi eli toivotaan parasta.


4 kommenttia:

 1. Auts! Sä oot rohkee mimmi, mä en tuohon pystyisi, mulla on täysin olematon tasapaino :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kuule mullaki :-D Mutta ajattelin, että meni syteen tai saveen :-D Ja tulipahan koklattua. Ens viikolla nähdään sitten kuinka vakaa se lauta on avovedessä :-D Keuhkokuume here I come! :-D

   Poista
 2. Avovedessä!!! Jestas!!! Keuhkokuumepostausta odotellessa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tiedossa on vielä jokivesi, kun Joensuussa ollaan :-D Hemmetti, kun alko jo nyt palella :-D

   Poista

Kiitos viestistäsi!