keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Takkeja XL-naiselle

Olin maanantaina mielenkiintoisessa tapaamisessa. Kaiki alkoi, kun huomasin tammikuun lopussa PlusMimmi- blogissa kutsun, jossa kansainvälisen markkinoinnin opiskelija etsi osallistujia pro gradu-tutkielman tutkimusosioon. Tutkielman aihe oli plussakokoisten naisten muodin brändäys Suomessa ja siihen liittyen myös ostokäyttäytyminen. Kiinnostuin heti ja laitoin meiliä tutkielman tekijälle ja maanantaina minä sekä kolme muuta XL-naista kokoonnuimme Moko Marketiin Punavuoreen keskustelemaan XL-muodista. Laitan aiheesta enemmän tänne blogin puolelle, kun Tuuli (gradun tekijä) saa gradunsa valmiiksi.

Eilisessä keskustelutilaisuudessa tuli esille kuinka yksi vaikeimmista XL-ostoksista on talvitakki. En tiedä kuinka moni XL-nainen yhtyy tähän mielipiteeseen siellä ruudun toisella puolella, mutta allekirjoitan tuon 100%:sti. Jäin miettimään asiaa ja katselin netistä ketjujen ja parin nettikaupan takkivalikoimia ja kokoja. Koska olemme kevättä kohti menossa katsoin lähinnä kevättalveen ja kevääseen soveltuvia takkeja, mutta oman kokemuksen mukaan tuo kokoluokitus on sama talvitakeissa.

Kaikki yllä olevat takit ovat Elloksen valikoimista ja olen vuosien varrella löytänyt monta takkia sieltä. Takkien mallit ovat usein melko trendikkäitä eivät mallia "mummo". Oman kokemuksen mukaan laatu on kohdillaan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ja alennuskampisten jälkeen hinnasta saa usein 50%:kin pois. Elloksella on oma Plus- puoli XL-naisille ja se on mielestäni todella kattava. Vertailin52takkien kokoja ja kaikki muodikkaammat takkimallit loppuvat kokoon 52. Tuon koon jälkeen mallit muuttuvat tätimäiseksi ja suurin osa malleista on hieman ulkoilutakkimaisia.


Musta villakangastakki on Lindexin mallistosta. Tuo takki on Lindexin plusmallistossa Generous ainoa talvitakki eli valikoiman ei ilahduta. Suurin koko on XXL, joka tuntuu olevan isoin koko Lindexin plusmalliston takeissa.


Ne, jotka ovat blogiani lukeneet tietävät, että olen täpinöissäni Mangon Violeta- mallistosta. Mallistossa on kiitettävästi housuja ja muita alaosia ja takkejakin löytyy pari mallia. Oma silmää miellyttää beige trenssi mustilla tereillä. Violeta- mallistossa koot ulottuvat yläosissa aina XXL asti ja ainakin tilaamani neuletakin XL- koko vastaa mainittua kokoa eli luule, että suurin XXL- koko on reilu.
4 kommenttia:

 1. Minulle takit (ja yleenäkin yläosat) ovat haastavia ostettavia. Koska olen rintava ja omistan kaupan päälle vielä paksut olkavarret, niin vaadin takilta tilaa hartiaseudulta. Monesti olen joutunut ostamaan normaalia isomman kokoisen takin yksinkertaisesti siksi, että normikokoni kirraa olkapäistä.
  - Elliska -

  VastaaPoista
 2. Moi Elliska! Itsellä on tuo ongelma peffan kanssa. Jos hartioista istuu, niin sit kirraa peffan kohdalta ja takki tuntuu käytettäessä todella epämukavalta. Takkien lisäksi mun ongelma on saappaat: en muista milloin olisin käyttänyt saappaita, koska mikään malli tai koko ei mene pohkeesta.

  VastaaPoista
 3. Kiva kun tulit mukaan keskustelemaan! Sain niin hyvää materiaalia työhöni, on ollut hauska purkaa juttuja nauhalta!:) Hoidan flunssaista kuopusta tänään kotona, enkä voi paneutua graduun, niin taidankin lukea sun blogis kokonaan läpi. :)

  Tuuli

  VastaaPoista
 4. Hei Tuuli! Oli tosi kiva olla mukana keskustelussa ja samalla sun gradussa. En jaksa odottaa tuloksia! :-) Ryhmän naiset oli mahtavia ja oli kiva tutustua myös sinuun :-) Ihanaa rentoilupäivää ja toivottavasti tykkäät blogista ;-)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!