20. elokuuta 2013

Meikkisiveltimien huolto ja säilyttäminen

Teen tällä viikolla postauksia koskien meikkisiveltimiä ja ajattelin, että ensin pari vinkkiä kuinka niitä huolletaan ja säilytetään. Sanomattakin selvää, että myös siveltimiä on pestävä jo hygienian takia ja että niillä saa kauniin meikin aikaiseksi eivätkä ne muodosta epäpuhtauksia iholle. Itse pidän ohjenuorana pesuväliä 1-2 kertaa 2 viikon välein. Meikkivoidesivellintä/meikkisientä/huulipunasivellintä suosittelen pesemään kerran viikossa. Itse säilytän siveltimiäni lasipurkissa: näin ne pysyvät hyvässä kunnossa ja hygienisenä.

  • Puhdistamiseen käytetään vettä ja siveltimille tarkoitettua saippuaa. Itse käytän Marseille saippuaa. Sitä on nykyään saatavilla myös nestemäisessä muodossa, joka on mielestäni hieman hygienisempi kuin tuo palaversio. Sivellintä pestään niin kauan, että vesi on kirkasta. 
  •  Siveltimet desinfioidaan tarvittaessa desinfiointiaineella (jos olet tehnyt meikin toiselle tai sinulla on ollut esim. silmätulehdus, huuliherpes jne.). Liuottimet kuten Fairy eivät sovi siveltimien pesuaineeksi. Itse pesen välillä huulipunasiveltimen kyllä astianpesuaineella ;-)
  • Vedellä pestyt siveltimet painellaan kuivemmaksi ja muotoilla paperin tai pyyhkeen välissä. Tämä on tärkeää, sillä muuten vesi jää siveltimen sisään ja liuottaa pahimmassa tapauksessa liimauksia. Siveltimet jätetään kuivamaan lappeelleen esim. puhtaan pyyhkeen tai talouspaperin päälle, jolloin holkkiin mahdollisesti jäänyt vesi pääsee pois.
  • Isot siveltimet, kuten poskipuna- ja irtopuuterisiveltimet voi puhdistaa myös kaatamalla talouspaperiin siveltimien puhdistusainetta ja pyörittelemällä siveltimet puhtaaksi siinä.
  • Siveltimet ovat arvokkaita eikä niitä pidä säilyttää irrallaan meikkipussissa likaantumassa meikkien seassa. Hanki siveltimille kotona oma säilytyspussukka tai -purkki.
  • Kanna meikkipussissa mukana vain meikin korjailuun päivän aikana tarvittavat siveltimet.  Nekin mielellään hylsyllä suojattuina. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!