6. tammikuuta 2014

Hiuksista

Muistaakseni kerroin teille, että mun tyven värjäys loppui noin pari kuukautta sitten, kun sain melkoisen allergisen reaktion hiuspohjaan: jouduin hakemaan lääkäriltä lotionit ja kortisonikuurin hiuspohjaan. Nyt siis olen rauhoitellut hiuspohjaa enkä ole edes käyttänyt muotoilutuotteita ettei hiuspohja taas villiinny. Viime viikolla tuli mitta täyteen tähän liimalettiin ja päätin, että karvat saa vaalennuskäsittelyn raidoituksella. Siinä ei onneks hiuspohjaan kosketa ja en näyttäis sitten kulahtaneelta hevarilta, kun tyvi on vaalee ja muu osa hiuksesta tummaa. Yritän saada ajan vielä tälle viikolle, niin olis sit synttäripäivänä uus tukka. Olkoon tää mun lahja itselleni, kun mittariin palmahtaa 37.

Alla pari hauskaa ja hyödyllistä vinkkiä hiusten hoitoon. Hauskaa hiusiltaa :-)


Tuuheutta hiuksiin
Sen sijaan, että käytät aamulla paljon aikaa kihartimiin ja muihin hiustenlaittovälineisiin, hanki toivomasi tuuheus hiuksiin jo edellisenä iltana, kun voit valmistautua rauhassa.
Laita illalla hiusten pesun jälkeen ennen nukkumaan menoa hiuksiisi kevyttä pidon omaavaa muotoilutuotetta. Jätä hiukset hieman kosteiksi, jaa ne pieniin osioihin ja tee niistä lettejä. Nuku yön yli ja pura letit heti aamulla. Pöyhi hiukset käsin, laita hieman hiuskiinnettä ja kampauksesi on valmis.
Hiusten harjaaminen lettien purkamisen jälkeen voi tehdä hiuksista takkuiset.


Hiusten pelastaja: arganöljy
Kuivat hiukset ovat monen päänvaiva. Hiuksiin saa silkkistä pehmeyttä jo edellisenä iltana ravitsevalla hoidolla. Kun hiuksesi ovat pehmeät koskettaa ja sinulla on vähän takkuja, on hiuksesi helpommat muotoilla ja ne eivät vaurioidu helposti.
Laita illalla kuiviin tai märkiin hiuksiin arganöljy-pohjaista tuotetta ennen nukkumaan menoa. Kääri hoidetut hiukset yöksi silkkihuivilla. Silkki ehkäisee vaurioitumista samalla, kun öljy vahvistaa hiuksia. Myös silkkinen tyynyliina on puuvillaista parempi valinta, sillä puuvilla saa hiukset takkuuntumaan.

Käytä löysää nutturaa
Hiusten nopea kuivaaminen kuivaajalla voi vaurioittaa hiuksia. Helppo apu hiusten kuivausongelmaan on löysä nuttura. Hiusten pesun jälkeen pyyhekuivaa hiukset niin, että ne ovat hieman kosteat ja laita ne löysälle nutturalle. Aamulla elastisten hiusten sijaan nautit kevyistä laineista. Jos hiuksesi ovat luonnostaan suorat, suihkauta niihin hieman hiuskiinnettä tasoittaaksesi irtohiukset tai käytä tyvikohottajaa saadaksesi lisää tuuheutta.


Älä nuku hiukset auki
Jos haluat nukkua hiukset auki, on aika muuttaa tapoja. Yöllä pyöriminen ja kääntyily saa auki olevat hiukset takkuun ja sekaisin. Yön jälkeiset takut saavat stressin pintaan heti aamusta, kun yrität harjata hiuksiasi selviksi. Monet yrittävät selvittää ongelmaa suoristusraudoilla ja muilla kuumennettavilla muotoiluraudoilla, mikä vaurioittaa hiuksia. Kun laitat hiukset yöksi löysälle nutturalle, selviät paljon vähemmällä vaivalla aamulla.

Vähennä kuumien laitteiden käyttöä puoleen
Jos sinun täytyy käyttää suoristusrautaa tai hiustenkuivaajaa aamulla, voit vähentää käyttöä helpolla tavalla. Stailistit suosittelevat pesemään hiukset ennen nukkumaan menoa, ja varmistamaan takuttomuuden kampaamalla ne läpi. Aamulla hiuksesi ovat kuivemmat ja pehmeämmät, minkä seurauksena kuivaajaa ei tarvitse käyttää yhtä kauan.


Nujerra takut
Takkuisia hiuksia on vaikea käsitellä, joten niiden ennalta ehkäisyyn kannattaa panostaa. Levitä illalla hiuksiin jätettävää hoitoainetta tasaisesti takkuisiin hiuksiin, erityisesti latvoihin, minkä jälkeen kampaa hiukset. Laita hiukset nutturalle vielä ennen nukkumaan menoa, ja aamulla avattuasi hiukset, ne ovat takuttomat ja kiiltävät.


Tee kuivashampoosta ystäväsi
Jos hiuksesi ovat helposti rasvoittuvat, käytä iltaisin rasvaisuutta poistavaa kuivashampoota. Suihkuta kuivashampoota melko reilulle matkalle tyvestä ja anna tuotteen vaikuttaa minuutin ajan ennen kuin laitat hiuksesi nutturalle. Kuivashampoo antaa hiuksillesi tuuheutta ja imee liian rasvaisuuden pois.

Kiihdytä kasvua
Hiusten harjaaminen on hyväksi, mutta liika harjaaminen voi vaurioittaa hiuksia.
Liian harjaamisen sijaan hiero päätäsi ennen nukkumaan menoa hellästi sormenpäillä. Hierominen saa veren kiertämään, mikä edistää hiustesi kasvua ja levittää luonnollisen hoitavan rasvaisuuden kaikkialle hiuksiisi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!