tiistai 14. tammikuuta 2014

Tehostartin tulokset

Lupasin viime viikolla raportoida Tehostartin tuloksista. Startin viimeinen päivä oli sunnuntaina ja yllättävät kivuttomasti meni, vaikka ensin luulin, että tulee olemaan silkkaa tuskaa. Onneksi oli motivaatiota ottaa itseään taas kerran niskasta kiinni ja saada hyvä olo takaisin. Viiden päivän aikana löysin itsestäni uuden puolen: tykästyin keittiövaakaan ja sen kanssa ruokien punnitsemiseen. Maanantaina vaaka näytti -3,5 kiloa eli nesteet sai kyytiä ja sen huomas kropassa. Housut oli kevyemmän tuntuiset ja turvotus oli tipotiessään. Suosittelen siis lämpimästi ko. starttia, jos motivaatiota löytyy, koska ruoka käy jossain välissä melko yksitoikkoiseksi, vaikka on vain viidestä päivästä kyse. Yritin netistä etsiä tuon tehostartin jaettavaksi täällä, mutta en sitä löytänyt :-( Ohjeethan tosiaan oli vuodenvaihteen Iltalehden Kilot veks!- liitteessä, jos sellainen joltakin vielä löytyy. Jos joku sen haluaa eikä sitä muualta löydä, niin voin sen pyynnöstä esim. kuvata ja lähettää isommassa formaatissa esim. meiliin.Mitä opin tuon viiden päivän aikana oli ehdottomasti veden juonti. Startissa täytyi juoda vähintään 3 litraa päivässä vettä, joka tuntui aluksi hurjalta määrältä, koska yleensä mulla jää veden juominen puoleen litraan päivässä. Tiedän, ihan järjettömän vähän... No, hyvä asia on se, että nyt tuo vesi on tullut jäädäkseen, koska turhamaisena ihmisenä huomasin ihon värin parantuvan ja se onkin mulle tehokkain motiivi litkiä vettä pitkin päivää :-D

Toisena oli kasvikset. Vaikka olemme mussun kanssa syöneet kasviksia, niin nyt lisäämme jatkossa niitä PALJON enemmän ruokavalioon. Startissa kasviksia syötiin päivässä se melkein puoli kiloa ja mitä enemmän niitä söi sitä enemmän niihin tuli himo. Kolmas "opetus" oli annoskoot: punnitessa tajusi paljon oikeasti 100 grammaa broileria tai naudan jauhelihaa painaa ja kuinka vähän ruokaa oikeasti kerralla tarvitsee, että tulee kylläiseksi. Aikaisempiin "tinttaan kerran päivässä itseni tainnoksiin"- ruokailu tuntuu tällä hetkellä ihan järjettömältä.

Enpä uskonut tehostartin alussa, että viisi päivää opettaisi mulle noin paljon :-D Jollekin noi yllä olevat asiat voi olla itsestäänselvyys, mutta olen niin pässi, että mun pitää kokeilla itse ensin ennen kuin uskon. Nyt siis tää umpiluupää on saanu jonkinlaisen idean siemenen kuinka jatkossa suhtautua ruokaan ja ravintoon ja kuinka se hyvä olo sieltä tulee. On kivempi lähteä liikkumaankin, kun ei ole niin tukala olo.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!