16. marraskuuta 2013

Iho, iho, iho, iho...

En ole kertonutkaan viimeisimpiä ihouutisia. Kuten olen jo kertonut aikaisemmin mulla on diagnosoitu pari vuotta sitten psori. Olen elänyt sen kanssa melko sovussa, mutta nyt meinaa usko loppua. Kun sain ihon melko hyvään kuntoon yksityisen erikoislääkärin voiteilla, niin nyt hiuspohja on aivan villinä. Kävin 1,5 viikkoa kampaajalla värjäyttämässä tyven ja siitäkös se hiuspohja veti herneen nenään: tulin kotiin hiuspohja tulipunaisena ja auki. No, sain sen rauhoittumaan kortisoniliuoksella ja Mariannen  jojobaöljyohjeilla, mutta nyt hiuspohja lähtee palasina eli hiustenlaitto on aivan tuskaa puhumattakaan "lumisateesta" ja visuaalisesta haitasta. Huoh....

Luulin, että pahin olisi ohi, mutta sitten sain tartutettua itseeni flunssan. Pari päivää flunssaa podettuani heräsin yöllä silmien kutinaan ja vessaan mentyäni peilissä odotti karmea näky: silmät olivat tulipunaiset ja aivan turvoksissa ja siihen vielä pisteenä iin päälle punainen ja hilseilevä nenä. Siinä itkua vääntäessäni yritin rauhoitella ihoa, mutta huonoin tuloksin. Pari päivää hermot riekaileina ja kyynelkanavat tukossa (voin sanoa, että kyyneleet ei ainakaan rauhottanu silmiä) tilasin ajan Mehiläisen ihotautilääkäri Happoselle, jolla olin käynyt aikaisemmin kesällä ihon takia. No setä Happonen oli taas oma ihana itsensä ja iski kouraan kortisonireseptin ja lääkettä hiuspohjaan sekä silmiin ja nenään. Silmät ja nenä eivät ole onneksi prosia, vaan tämä prinsessanassu vaan otti ohjat omiin käsiinsä ja riehaantu flunssasta. Kiitos iho!

Nyt kolmas päivä menossa kortisonin ja voiteiden kanssa ja alkaa jo onneksi helpottaa: en näytä enää haudankaivajamonsterilta, joka on vollottanu kuukauden putkeen. Jos joku haluaa hyvälle ihotautilääkärille, joka ei vähättele ja ole vittumainen arvauskeskuslääkärin tasoinen urpo, niin ehdottomasti yhteyttä Hannu-Pekka Happoseen. Älkää kertoko mussulle, mutta se taitaa olla mun ihoihastus :-DNyt on missiona saada nää silmät, nenä ja hiuspohja kuntoon eli salvakavalkadi on 100% käytössä. Mun pitää joku päivä ottaa kuva mun "päivittäiskosmetiikasta", mitä tungen pelkkään ihooni :-D Nyt kuitenkin yllä kuvaa eilisistä ostoksista sekä pari tuotetta tilattuna luonnonkosmetiikan verkkokaupasta Biodellystä.

Ostin aikaisemmin apteekista Idea Toscanan shampoon ja nyt ostin saman sarjan hoitoaineen. Tuo shampoo on todella hyvä ja pitää hiuspohjan kimmoisana ja samaa odotan tuolta hoitoaineelta. Tykkään meikkien puolelta Maybellinen Fit me- sarjasta ja ostin Anttilan alesta meikkivoiteen ja puuterin, koska nekin pirulaiset loppuivat. Tuo Providan kuorinta-aine ja punasavi ovat Biodellystä. Providan kuorinta  on tuttu tuote ja suosittelen sitä lämpimästi: todella ihana, kasvoilla sulava rae eikä riko kasvojen ihoa ja tunne tuon kuorinna jälkeen iholla on taivaallinen. Punasaveen tutustuin Mariannen käsittelyssä ja se "aukaisi" ja rauhoitti ihanasti ihoa. Aion tehdä tuosta savesta ja jojobaöljystä vellin myös hiuspohjalle, koska se pehmentää, rauhoittaa ja syväpuhdistaa ja jos sillä sais samalla tuota karstaa pois hiuspohjasta. Pitäkää siis peukkuja ja lähettäkää jotain ihokeijuja mun avuks! Lopetan avautumiseni ja ihoraporttini tähän ;-)

P.s. Mariannella on uusien tilojen avajaistarjouksena tunnin kestävä Aroma kasvohoito vain  58€ (norm. 68€).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!