6. joulukuuta 2015

Etikkakikka urheiluvaatteisiin

Nyt tulee postaus, joka kuulostaa kyllä Marttaliiton niksinurkan vinkiltä, mutta itse olin niin täpinöissäni aiheesta, niin jaanpa nyt tämänkin. Liikun ja urheilen suhteellisen aktiivisesti ja huomasin tässä jokin aika sitten, että urheilurätit alkoivat haista niin karseelle, että meinas jumppatunnit jäädä väliin. Jos siis omaan nenään urheiluvaatteet haisevat kuvottavalle, niin miten ne haisevat sitten kanssakuntoilijoille. Vaatteet ovat niin hyvässä kunnossa, että roskis ei ollut vaihtoehto eli netti laulamaan ja vinkkejä etsimään kuinka pinttyneen hien hajun saa treenivaatteista pois. No etikkavinkki tupsahti niin monta kertaa ratkaisuna ongelmaan, joten eilen etikkaostoksille ja rätit puljuun likoamaan. Aiheesta oli monta reseptiä, mutta päätin maksimoida tehon ja tinttasin puolet etikkapullosta suhteellisen isoon ämpäriin (en muista tähän hätään sankon litramäärää). Myös ajasta oli montaa ohjetta ja omaan tuttuun tapaan (äärimmäisyysihminen?) päätin maksimoida ajan eli liotusaika oli omalla kohdallani noin kaksi tuntia. Kävin välillä kääntelemässä vaatteita, jotta etikka pääsee jokaiseen kuidunnipukkaan. Vaikutusajan jälkeen väänsin liiat etikkavedet vaatteista, heitin koneeseen ja väänsin lämmöt 40 asteeseen.

Tänä aamuna odottikin sitten treenivaatteet kuivana salikäyntiä ja ihme on tapahtunut: treenivaatteet eivät saaneet aikaan oksennusrefleksiä ja oli kiva vääntää kunnolla rautaa, kun ei haissut kilometrin päähän. Etikkakikka siis toimii! Onneksi on vielä puolikas pullo etikkaa jäljellä, niin voi uusia liotuksen, jos haisuli päättää tulla uudelleen kylään.
4 kommenttia:

 1. Hyvää Itsenäisyyspäivää kamunen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hyvää itsenäisyyspäivää Marjaliini <3 Pitää varmaan jossain vaiheessa nähdä ihan livenä eikä näin blogien kautta kirjotella? ;-)

   Poista
 2. Arvaa mikä kämmi... mä tuhlasin omaisuuden hienoihin "blogiglögeihin" joista piti tehdä yybermakee postaus, mutta ei kait sitä enää tyhjiä pulloja voi kuvata... vai täytänkö vedellä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei eiku vettä tai mikä vielä parempaa: kuvaat te tyhjänä ja kerrot kuinka nautinnollisia hetkiä vietit glögien kanssa. Olis kato vähän erilainen katsantokanta ja erilaisia kuvia verrattuna ylistailaittuihin kuviin :-) Go girl!

   Poista

Kiitos viestistäsi!